Csatlakozás

„Együtt minden könnyebb lesz”

Friss

„Együtt minden könnyebb lesz”

Habár a május 29-én lejátszotta utolsó mérkőzését a veszprémi kézilabda csapat, a vezetőedző Xavi Sabaté számára még nem jött el a pihenés ideje. Az azóta eltelt időben, akárcsak ezekben a napokban is a következő szezon előkészületein dolgozik. Vele készítettünk egy rövid interjút.

Mivel telt az Ön számára a nyár eddigi része?
Most még mindig az előkészületek zajlanak a következő szezonra, közösen a Klubbal, az elnökséggel és Eklemovic Nikolával. Az előttünk álló szezon nagyon kemény lesz, de úgy gondolom, hogy a Klub készen áll arra, hogy a lehető legjobban oldja meg ezt a helyzetet. Emellett segítek még jelenleg Nagy Lászlónak is a kézilabdatáborában, majd ezt követően fogok tudni azért pihenni is és hazautazni Spanyolországba egy rövid időre.

Mi a véleménye a múlt pénteki Bajnokok Ligája sorsolásról?
A Bajnokok Ligájában minden csapat erős, az előző szezonban pedig láthattuk, hogy ez az új versenykiírás nagyon kemény. Az előttünk álló idényre pedig úgy tűnik, hogy még több erős csapat épül. A mi csoportunk nagyon-nagyon kemény lesz, biztos vagyok benne, hogy a szurkolók élvezni fogják a küzdelmeket. Remélem, hogy a lehető legjobban fel fogunk tudni készülni a szezonra, hiszen még nehezebb lesz, mint az előző.

A következő idényben végig részt fogunk venni mindhárom versenysorozatban: a magyar bajnokságban, a SEHA Ligában és a Bajnokok Ligájában. Hogyan lehet mindezt megvalósítani?
Ez egy új tapasztalat lesz számunkra. Nagyon sok és kemény találkozó vár ránk. Nagyon jól kell dolgoznunk, hiszen nehéz lesz megszervezni a felkészülést a meccsekre. És itt nemcsak a kiemelt mérkőzésekre gondolok, hiszen számunkra mindegyik egyaránt fontos. Továbbra is meccsről meccsre gondolkozunk. Megpróbáljuk közösen megtalálni a legjobb megoldást erre a helyzetre, biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

Három új játékos érkezése is be lett jelentve az elmúlt időszakban, Ancsin, Gajic és Kopljar is csatlakozik a kerethez. Emellett szó volt arról is, hogy fiatalok is bevetésre kerülnek majd az első csapat tagjaiként. Mit gondol erről a formálódó keretről?
Mindenki ismeri ezt az említett három játékost, akik mindannyian top játékosok. Nagy lesz a verseny a játékosok között, még nehezebb lesz elosztani a játékperceket, de mindig a csapat a legfontosabb, és az előttünk álló nehéz szezonra a lehető legjobb csapattal kell nekivágnunk. Mindenki meg fogja kapni a lehetőséget. A fiatal játékosokkal nagyon jól tudtunk együtt dolgozni az előző idényben is, mindig nagy segítségünkre voltak, bízom benne, hogy most is így lesz.

Mi lehet tudni jelenleg a felkészülésről, a nyári edzőtáborról?
Egy kicsit változtattunk a menetrenden az előző évekhez képest. Ezúttal hosszabb szabadságot kapnak a játékosok, mint korábban. Aztán eljön az ideje, hogy ismét összeálljon a csapat és elkezdjünk keményen készülni erre a kemény szezonra. Ezért is döntöttünk úgy, hogy több pihenőt kapnak a csapat tagjai, hiszen több mérkőzés és utazás vár rájuk, mint korábban, ráadásul nagyon nagy csaták elé nézünk. Mivel a bajnokságok hamarosan elkezdődnek, ezért a nyári edzések során fenn kell tartanunk az egyensúlyt a fizikális és a taktikai felkészülés között. De addig is a játékosoknak minél jobban ki kell pihenniük magukat, és fel kell tölteniük az elemeket. Nehéz feladatok várnak ránk, de biztos vagyok benne, hogy együtt minden könnyebb lesz és elérhetjük a céljainkat.
(Telekom Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek