Csatlakozás

Elkezdődött!

Friss

Elkezdődött!

A hagyományoknak megfelelően nyílt edzéssel kezdte meg a felkészülést az új szezonban a Győri Audi ETO KC csapata. Az érdeklődők csonka csapatot láthattak az Audi Aréna Győrben, hiszen az olimpikonok csak augusztus végén csatlakoznak majd Görbicz Anitáékhoz.

A keret tagjai szerda délután találkoztak először egy megbeszélés erejéig, majd csütörtök reggel fizikai erőfelmérőn vettek részt, hogy a szakvezetés képbe kerüljön a pontos edzettségi állapotukról.
A délutáni első edzést már nagyon várták mind a játékosok, mind a nagyjából 1000 fős érdeklődők, akik kíváncsiak voltak a csapatra.
Görbicz Anitáék nagy taps közepette vonultak be edzeni, és a nézők a tréning során sok érdekes, néha mókás jelenet szemtanúi lehettek.
A keretből hatan (Eduarda Amorim, Nycke Groot, Yvette Broch, Kari Alvik Grimsbö, Nora Mörk és Heidi Löke) Rióban tartózkodnak az Olimpián, őket a junior csapat tagjai helyettesítették az edzésen és a következő hetekben is.

Jó hír, hogy a sérültek állapota sokat javult, mind a négyen (Tomori Zsuzsanna, Korsós Dorina, Hársfalvi Júlia, Bódi Bernadett) elkezdték a felkészülést a csapattal.
“Mind a négyen jó formában vannak, de az is igaz, hogy még nincsenek ott, mint amikor megsérültek” – kezdte Ambros Martín vezetőedző. “Nem siettetjük őket, türelmesek vagyunk, túl hosszú a szezon ahhoz, hogy elhamarkodjuk a visszatérésüket. Egyébként is sok dolgunk van; sok minden megváltozott tavalyhoz képest. Egyrészt a megváltozott magyar bajnoki lebonyolítás miatt minden meccs fontossá vált, gyakorlatilag nem szabad hibázni. A BL számunkra már ősszel csúcsrangadókat hoz, hiszen talán erősebb ellenfelekkel nem is találkozhattunk volna a csoportkörben, mint a Bukarest, a Rosztov és a Midtyjlland hármas. Az idén bevezetésre kerülő új szabályokhoz is megfelelően kell adaptálódnunk. Ezek összességében komoly feladatot rónak ránk, de az ellenfelekre is.”

A tréningen Tomori Zsuzsanna kissé ráijesztett a jelenlévőkre, hiszen nagyjából az edzés felénél a műtött térdét fájlalta, sőt az edzést sem a csapattal fejezte be. Aggodalomra azonban nincs ok, mert a játékos a szakmai stábbal egyetértésben elővigyázatosságból döntött úgy, hogy Zsuzsi hamarabb végez az edzéssel.

A csapat hat felkészülési meccséből háromszor Győrben lép pályára, ezen meccsek megtekintése díjmentes.

A Győri Audi ETO KC felkészülési mérkőzései:

2016. augusztus 19. péntek 17:00 Győri Audi ETO KC – Győri Audi ETO junior
2016. augusztus 27. szombat 17:00 Győri Audi ETO KC – MTK
2016. augusztus 31. szerda 16:00 Vác – Győri Audi ETO KC
2016. szeptember 3. szombat 17:00 Fehérvár – Győri Audi ETO KC
2016. szeptember 7. szerda 18:00 Győri Audi ETO KC – Dunaújváros
2016. szeptember 10. szombat 17:00 Mosonmagyaróvári KC SE – Győri Audi ETO KC

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek