Csatlakozás

„Ezek a napok a szezon legkeményebb edzéseit jelentik”

Friss

„Ezek a napok a szezon legkeményebb edzéseit jelentik”

Interjú Xavi Sabaté mesterrel

A mai napon elutazott a Telekom Veszprém csapata a horvátországi Porecbe, hogy megkezdje kilencnapos edzőtáborát. Az indulás előtt Xavi Sabaté vezetőedzővel beszélgettünk röviden.
Mi lesz az edzőtábor menetrendje, milyen feladatok várnak a csapatra?
Egy új szezon előtt állunk, rendkívül motiváltak vagyunk, ennek megfelelően állunk neki a munkának. Nagy céljaink és komoly elképzeléseink vannak, emellett fel kell készülnünk a szabályokban bekövetkezett változtatásokra is. Sok új dolog van, ugyanakkor a felkészülésre nem áll túl sok idő a rendelkezésükre. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok elszántan térnek vissza, mindegyikük kapott felkészülési programot, hogy egyénileg készüljön a nyáron. Ezek a napok Porecben a szezon legkeményebb edzéseit jelentik a játékosok számára, hiszen a szezon karácsonyig tartó részét most kell megalapoznunk. Porecben minden adott lesz ahhoz, hogy nyugodt körülmények között készülhessünk, kiváló szálloda és létesítmények várnak ránk. Biztos vagyok benne, hogy mindenki megfelelő alapokkal várja az elkövetkezendő napokat és mindent elkövet majd azért, hogy a lehető legjobb állapotban vágjon neki az idénynek, amely nagyon nehéz lesz. Sok meccs vár ránk, türelmesnek kell lennünk mindenkivel, sok új fiatal játékosunk is van, akikben úgy gondolom, hogy bízhatunk. Sokat kell dolgoznunk velük, hiszen rájuk is fontos feladatok várnak majd a szezon folyamán. Fejlődniük és tanulniuk kell, természetesen a hibázás a tanulási folyamat része, éppen ezért van szükség türelemre velük szemben.
Anélkül, hogy titkot árulna el, lesz változtatás az alaptaktikában, lesznek újdonságok bevezetve?
Egyértelmű, hogy a csapatok folyamatosan fejlődnek, hiszen minden együttes állandóan változik. Fontos változások kerültek bevezetésre néhány szabályt illetően, amelyek véleményem szerint jelentős szereppel bírnak majd a szezon folyamán. Van néhány olyan taktikai szituáció, amelyekre ezek a változások hatással vannak, éppen ezért új dolgokat kell bevezetnünk, hogy megfelelően reagáljunk ezekre a szabálybeli módosításokra.
(Veszprém)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18