Csatlakozás

Fehérváron a fiatalok az előtérben

Friss

Fehérváron a fiatalok az előtérben

A klub első embere, Balássi Imre elmondta, az előző idény utolsó fordulóiban főként fiataljaink, klubunk saját nevelésű játékosai jutottak szerephez. Nem vallottak szégyent, sőt kifejezetten jól teljesítettek, a 2017-18-as idény záró szakaszában az Alba FKC bravúros eredményekkel jelentkezett, ami kifejezetten pozitív jel a folytatást illetően.
– Úgy döntöttünk, maradunk ezen az úton, rutinos, már bizonyított játékosaink mellett a saját nevelésű kézilabdázókra támaszkodunk. Természetesen történtek a keretben változások, de a csapat gerince megmaradt, gyakorlatilag ugyanazzal a csapattal szerepelünk majd, amellyel befejeztük a legutóbbi szezont. A sportban manapság uralkodó eredményhajszolás és az ezzel párhuzamosan jelentkező túlzott költekezés helyett stabilitásra és az utánpótlás nevelésre törekszünk. Nagyon sok, tehetséges fiatallal rendelkezünk, akiknek ezúttal is lehetőségük lesz a bizonyításra.
A csapat átlagéletkora 23, 9 év, légiósaink nélkül pedig mindössze 22 esztendő. A szakmai stáb továbbra is számít a rendkívül tehetséges, 18 éves Hudra Enikő, Utasi Linda (18), Vajk Eszter (18), Piller Kármen (19), Tornóczky Sára (19), Rózsás Josephine (20) és Boldizsár Bianka (20) eredményes játékára.
Az elnök közölte, a rutint pedig négy légiós – a francia Claudine Mendy, a brazil Alexandra Priscilla do Nascimento, az orosz Olga Gorshenina és Yana Zhilinskaite – képviseli a gárdában. Aztán bemutatta két, új játékosunkat, a 23 éves kapust Györkös Rebekát és a 27 esztendős szélső Szarka Adrienn egyaránt Békéscsabáról igazolt Fehérvárra. Utóbbi Kiskunhalason született és kezdett kézilabdázni, anyaegyesületében 2007-től töltött három szezont, majd 2010-től 2017-ig a Ferencvárost erősítette, a tavalyi idényben a Viharsarokban pattogtatott, majd elfogadta ajánlatunkat. Mindketten elmondták, optimistán tekintetnek fehérvári szerepvállalásuk elé, szeretnének hasznos tagjai lenni az együttesnek, valamint sok időt pályán tölteni.
Vezetőedzőnk, Deli Rita immár harmadik idényét kezdi a kispadon. Nem titkolta, ezúttal is nehéz szezonra számít, együttesével szeretne a középmezőnyben végezni. Aztán évek múltával ismét megcélozni az élmezőnyt.
(Alba FKC)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

 • Friss

  Vranjes gyógyulóban

  Szerző

  Vranjes Vladimir (30 éves) bosnyák válogatott egyenlőre láb sérülése miatt hiányzik a Tatabánya védekezéséből. Állítólag 10...

 • Friss

  Fradi sérültek

  Szerző

  A harmadik forduló mérkőzését játszotta az FTC férfi csapata a Tatabánya ellen.. Horváth Attila edző nem...

 • Friss

  Vélemény a Bundesligáról

  Szerző

  Érdekes nyilatkozatot adott egy mannheimi újságnak Nikolaj Jacobsen (47 éves) a Rhein-Neckar Löwen dán edzője.Határozottan kijelentette,...

 • Friss

  Röpiztek az érdi lányok

  Szerző

  Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya tartott rendhagyó edzést a kézilabdás lányoknak az...

 • Friss

  Női keret szeptemberre

  Szerző

  Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a magyar női A- és B-válogatott keretét a szeptember 23-30. közötti...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Hová tart?

Szerző 2018-09-15

Átigazolási hírek

Triscsuk Németországba igazol

Szerző 2018-08-16

Átigazolási hírek

Lorger lehet a megoldás

Szerző 2018-08-15