Csatlakozás

Fókuszban az olimpia

Friss

Fókuszban az olimpia

A sajtótájékoztatón Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy a világbajnokságon a cél a legjobb hét közé kerülés, azaz az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutás.

– Sokszor hallottuk már, hogy könnyű a csoportunk, és be kell jutni a legjobb hét közé – emelte ki Marosi László, az MKSZ alelnöke. – Ha az águnkat nézzük, akkor a középdöntőben a legjobb négy közé kell kerülnünk ehhez, így hibáznunk nem lehet, és jó lenne bravúrt is elérni a svédek, a dánok és a norvégok ellen. Hét nap alatt kerül sor az első öt csoportmérkőzésre, három cserelehetőségünk van összesen a vb során, így a kihívás nagy, de szeretnénk természetesen megfelelni és elérni céljainkat.

– A vb-felkészülés nagy részén túl vagyunk, Budaörsön, majd Dániában gyakoroltunk. A dánok elleni két mérkőzés tanulságát úgy tudjuk talán a legjobban levonni, ha azt mondjuk, hogy az első találkozón túlzó volt a skandinávok fölénye, a vasárnapi mérkőzésen pedig az nem felelt meg a realitásoknak, hogy nyolc góllal vezettünk szünetben, egyik nap egyik csapatnak nem sikerült semmi a mérkőzés bizonyos szakaszaiban, a másik szárnyalt, a másik nap éppen fordítva – hangsúlyozta Csoknyai István szövetségi kapitány. – Ami a csoportunkat illeti, azzal nem áltathatjuk magunkat, hogy könnyű, Angolát kivéve öt csapat pályázik a három továbbjutó helyre. A továbbjutáshoz tehát megfelelő forma és szerencse is kell. Nagy László szerepe nagyon felértékelődik a ki-ki mérkőzések során, a torna során a velünk kint lévő 19 játékos menedzselését is megfelelően meg kell oldanunk.

Kollégája, Vladan Matics mindenben egyetértett Csoknyai Istvánnal, és hozzátette: – Kulcskérdés lesz, miként tudunk regenerálódni az előttünk álló egy hét alatt és után. Ha ez sikerül, akkor jó eredményt érhetünk el. Minden mérkőzés más lesz, hiszen különböző stílusú ellenfelekkel találkozunk, erre kell felkészülnünk.

– A felkészülési mérkőzéseink kapcsán nehéz tanulságokat levonni, hiszen Chile feltehetőleg gyengébb Argentínánál, a dánok elleni két mérkőzés közül az elsőn semmilyen játékelemben nem tudtunk felnőni az ellenfél mellé, a második találkozó már jól sikerült – mondta el Lékai Máté. – Természetesen szeretnénk ott lenni az olimpián, a legnagyobb lépést pedig a következő napokban tehetjük meg Tokió felé

– 2017-ben visszavonultam a válogatottól, de a szlovénok elleni vb-selejtezőkön újra játszottam, és már ezt követően szóba került, hogy ott lehetek a vb-n. Csoknyai István és Vladan Matics számítanak rám, ott leszek a csapattal, akárcsak a többi játékos, abban maradtunk, hogy úgy számítanak rám, ahogy a csapatnak a legmegfelelőbb. Jó formában érzem magam, bízunk a jó eredményben! – zárta szavait Nagy László.

Férfi világbajnokság, Dánia-Németország, 2019. január 10-27.:
Csoportbeosztás:
A-csoport (Berlin): Franciaország, Oroszország, Németország, Szerbia, Brazília, Korea
B-csoport (München): Spanyolország, Horvátország, Macedónia, Izland, Bahrein, Japán
C-csoport (Herning): Dánia, Norvégia, Ausztria, Tunézia, Chile, Szaúd-Arábia
D-csoport (Koppenhága): Svédország, Magyarország, Katar, Argentína, Egyiptom, Angola
A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Január 11., 18:00: Argentína-Magyarország (tv: M4 Sport)
Január 13., 18:00: Magyarország-Angola (tv: M4 Sport)
Január 14., 15:30: Magyarország-Katar (tv: M4 Sport)
Január 16., 18:00: Magyarország-Egyiptom (tv: M4 Sport)
Január 17., 20:30: Svédország-Magyarország (tv: M4 Sport)

A magyar férfi válogatott vb-kerete:
Kapusok: MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélső: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Ferencváros), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Ferencváros), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya), JAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Ademar León, spanyol), SZITA Zoltán (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)

Szövetségi kapitány: CSOKNYAI István és Vladan MATICS
Kapusedző: SZATHMÁRI János

A világbajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a torna során 3 cserére van lehetőség.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Új színekben

Szerző 2019-06-10

Átigazolási hírek

Jamali elhagyja Veszprémet

Szerző 2019-06-10

Átigazolási hírek

Füredi távozók

Szerző 2019-05-30