Csatlakozás

Görbicz: Vb-érmet szeretnénk

Bulvár

Görbicz: Vb-érmet szeretnénk

A magyar kézilabda-szövetség elnöksége azt szeretné, ha a legjobb nyolc közé kerülne a női kézilabda-válogatott a pénteken kezdődő világbajnokságon. A kerethirdetés egyelőre elmaradt, mivel az egyik kulcsjátékos, Zácsik Szandra nincs százszázalékos állapotban.

Vetési Iván, a szövetség elnöke elmondta: a válogatott azzal a céllal utazik Szerbiába, hogy megőrizze renoméját, amelyet a tavalyi Eb-bronzéremmel vívott ki. Ha a csapat megnyeri a vb-t 15 millió forint prémiumot kap, az ezüstérem 13, a bronzérem 12, a negyedik hely 10, az ötödik 8, a hatodik 7, a hetedik 6, a nyolcadik hely pedig 5 millió forintot ér.

Hajdu János szövetségi kapitány – aki a leukémiával kezelt norvég Karl Erik Böhn helyét vette át a vb-re – elmondta: Zácsik Szandra hastáji gyulladására kapott gyógyszert, és ma csatlakozik a többiekhez. A napokban eldől, mennyire terhelhető, ezért elhúzódhat a kerethirdetés. A vb-re a teljes, 18-as keret kiutazik, és majd ott dől el, hogy ki, mikor játszhat.

„Rövid, de annál tartalmasabb vb-felkészülés utolsó napjaiban vagyunk, és Zácsik mellett Görbicz sérülése is gondot okozott . A közösség így is nagyon jó, és a játékosok hisznek magukban, egymásban. Magasan van a belső céljuk, így csak támogatni tudom őket, gyerünk, menjünk, meg se álljunk az elődöntőig” – mondta Hajdu. Szerinte a vb-n a hatodik mérkőzés, azaz a nyolcaddöntő lesz a legfontosabb, ott dől el, sikerül-e teljesíteni az elnökség célkitűzését. A kapitány itt szeretné elkerülni a norvégokat, mindenki más jöhet. A negyeddöntőben Brazíliának különösen örülne, mert legalább visszavághatnánk nekik az októberi vereségért. Nagyobb az esély viszont arra, hogy a francia vagy a montenegrói válogatotton kell túllépni az elődöntőért.

„De ne szaladjunk ennyire előre, először ugyanis szombaton kell győznünk, a csehek ellen, amelyik nem ügyetlen csapat. Tunézia gyengébb, Ausztrália edzéssel egyenértékű. A románokkal és a németekkel fogunk harcolni az első pozícióért.”

A csapatkapitány Görbicz Anita az utóbbi két vb-t kihagyta (2009-ben sérült volt, a 2011- ben nem sikerült kivívni a részvételt), így megint nagy lelkesedéssel várja a tornát. Amikor vb-n volt, háromszor is a legjobb irányítónak választották.

„Nagyon jó hangulatban vagyunk, amit csak fokoz, hogy mindenki mehet, senki sem marad otthon. Szeretnénk újra dobogón lenni, mert nagyon jó érzés volt ünnepelni egy éve” – rögzítette.

„Amit a Fradival a BL-ben blamaként éltünk meg, elmúlt, túl kell rajta lépni, mert mostantól a válogatott a fontos. Az álmunkat elértük tavaly, ezért joggal gondolhatjuk, idén is sikerülhet” – összegzett Tomori Zsuzsa.

Forrás: www.sportgeza.hu

Fotó: www.sportfm.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13