Csatlakozás

Gulyás István a szövetségi kapitány

Gulyás István

Friss

Gulyás István a szövetségi kapitány

Gulyás István a magyar férfi válogatott új szövetségi kapitánya, segítője a spanyol Chema Rodriguez lesz, Nagy László, az MKSZ alelnöke pedig a szakmai stáb tagjaként is segíti a továbbiakban a nemzeti együttes munkáját – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a Magyar Kézilabda Szövetség.

Nagy László férfi szakágért felelős alelnök elmondta, hogy új szakaszhoz érkeztünk, hiszen új szövetségi kapitánya lesz a magyar válogatottnak. – Gulyás István főállásban látja majd el a feladatot, vele nagyon hasonlóan gondolkozunk a kézilabdáról, egy hullámhosszon vagyunk, ezért is javasoltam a szövetségnek a kinevezését. Chema Rodriguez edzőként segíti majd a kapitány munkáját, és én is a stáb tagja leszek, ott leszek az edzéseken, az edzőtáborokban és a mérkőzéseken a kispadon. Magyar szakember vezeti tehát a csapatot, és úgy vélem, hogy a magyar megközelítést és a klubokban is sikerrel alkalmazott spanyol iskolát sikerrel ötvözhetjük. Új erőnléti edzőnk is lesz Tord Ellingsen személyében, szeretnénk ezen a területen is előrelépni.

Nagy László elmondta, hogy az NB I-es csapatoknak köszönhetően a válogatott heteken felül plusz napok is a csapat rendelkezésére állnak majd, ez is azt a célt szolgálja, hogy megalapozzák a csapat stabilitását, amely az erőnlét fejlesztése és a taktikai repertoár bővítése mellett a koncepció középpontjában áll. – Emellett a csapat önbizalmát is szeretnénk növelni, hiszen a sikerességhez elengedhetetlen. Hosszabb távra gondolkozunk, de már a januári Európa-bajnokság is nagy kihívás, hiszen a csoportban sorrendben az oroszokkal, a dánokkal és Izland ellen mérkőzünk. A gondolatainkban már benne van a 2022-es hazai Európa-bajnokság, szeretnénk ütőképes együttest építeni!

– A szövetségi kapitányi posztra történő felkérésre természetesen nem lehet nemet mondani, hiszen minden edző vágya, hogy hazája nemzeti csapatát irányíthassa – mondta el Gulyás István. – Folyamatosan egyeztettünk az elmúlt időszakban, szerettünk volna profi stábot összeállítani, ehhez Chema Rodriguezzel és Nagy Lászlóval és Tord Ellingsennel minden adott, fontos, hogy jól menedzseljük a közös munkát. A legfontosabb, hogy egy irányba húzzunk a játékosokkal együtt, ez hozhatja magával a mérkőzéseken a sikert, és ebből sülhet ki jó szereplés a a 2020-as Eb-n és a további versenyeken.

Gulyás István magyar edzőként, főállásban látja el a szövetségi kapitányi posztot, de ami ennél is fontosabb, bízunk benne, hogy a vezetésével fölálló szakmai stáb eredményesen tudja majd irányítani a férfi válogatottat – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Határozott szakmai koncepció mentén kezdheti meg a munkát a csapat ősszel, rövid távú és középtávú célokkal, immár a 2022-es hazai rendezésű Európa-bajnokságot is szem előtt tartva. (MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

 • Karabac Karabac

  Friss

  Sok a mérkőzés

  Szerző

  Nikola Karabatic (35 éves) francia válogatott többszörös olimpiai bajnok, vb és eb győztes, játszott Németországban,Spanyolországban és...

 • Friss

  Sérültek Szegeden

  Szerző

  Alig kezdődött a bajnokság és a szegedi játékosok sora hiányzik sérülés miatt. Pastor mester aligha számithat...

 • Friss

  Mikel Hansen tervei

  Szerző

  Érdekes bejelentést tett egy dán ujságnak Mikel Hansen (32 éves,136 szoros válogatott) talán a világ egyik...

 • Friss

  Angola a bajnok

  Szerző

  Véget ért a Marokkói Rabatban az Afrika bajnokság. Érdkesség, hogy a nőknél és a férfiaknál is...

 • Friss

  Mennyiből lehet kijönni?

  Szerző

  A szokás szerint a francia Handnews.Fr közli, hogy az első osztályban szereplő férfi csapatok a bajnoki...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Marko Vukin

Átigazolási hírek

Vujin Portugáliában folytatja

Szerző 2019-09-09

Átigazolási hírek

Kapus poszton erősítés

Szerző 2019-09-09

Átigazolási hírek

Az örökifjú Ceglédre igazolt

Szerző 2019-08-04