Csatlakozás

Gulyás István a szövetségi kapitány

Gulyás István

Friss

Gulyás István a szövetségi kapitány

Gulyás István a magyar férfi válogatott új szövetségi kapitánya, segítője a spanyol Chema Rodriguez lesz, Nagy László, az MKSZ alelnöke pedig a szakmai stáb tagjaként is segíti a továbbiakban a nemzeti együttes munkáját – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a Magyar Kézilabda Szövetség.

Nagy László férfi szakágért felelős alelnök elmondta, hogy új szakaszhoz érkeztünk, hiszen új szövetségi kapitánya lesz a magyar válogatottnak. – Gulyás István főállásban látja majd el a feladatot, vele nagyon hasonlóan gondolkozunk a kézilabdáról, egy hullámhosszon vagyunk, ezért is javasoltam a szövetségnek a kinevezését. Chema Rodriguez edzőként segíti majd a kapitány munkáját, és én is a stáb tagja leszek, ott leszek az edzéseken, az edzőtáborokban és a mérkőzéseken a kispadon. Magyar szakember vezeti tehát a csapatot, és úgy vélem, hogy a magyar megközelítést és a klubokban is sikerrel alkalmazott spanyol iskolát sikerrel ötvözhetjük. Új erőnléti edzőnk is lesz Tord Ellingsen személyében, szeretnénk ezen a területen is előrelépni.

Nagy László elmondta, hogy az NB I-es csapatoknak köszönhetően a válogatott heteken felül plusz napok is a csapat rendelkezésére állnak majd, ez is azt a célt szolgálja, hogy megalapozzák a csapat stabilitását, amely az erőnlét fejlesztése és a taktikai repertoár bővítése mellett a koncepció középpontjában áll. – Emellett a csapat önbizalmát is szeretnénk növelni, hiszen a sikerességhez elengedhetetlen. Hosszabb távra gondolkozunk, de már a januári Európa-bajnokság is nagy kihívás, hiszen a csoportban sorrendben az oroszokkal, a dánokkal és Izland ellen mérkőzünk. A gondolatainkban már benne van a 2022-es hazai Európa-bajnokság, szeretnénk ütőképes együttest építeni!

– A szövetségi kapitányi posztra történő felkérésre természetesen nem lehet nemet mondani, hiszen minden edző vágya, hogy hazája nemzeti csapatát irányíthassa – mondta el Gulyás István. – Folyamatosan egyeztettünk az elmúlt időszakban, szerettünk volna profi stábot összeállítani, ehhez Chema Rodriguezzel és Nagy Lászlóval és Tord Ellingsennel minden adott, fontos, hogy jól menedzseljük a közös munkát. A legfontosabb, hogy egy irányba húzzunk a játékosokkal együtt, ez hozhatja magával a mérkőzéseken a sikert, és ebből sülhet ki jó szereplés a a 2020-as Eb-n és a további versenyeken.

Gulyás István magyar edzőként, főállásban látja el a szövetségi kapitányi posztot, de ami ennél is fontosabb, bízunk benne, hogy a vezetésével fölálló szakmai stáb eredményesen tudja majd irányítani a férfi válogatottat – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Határozott szakmai koncepció mentén kezdheti meg a munkát a csapat ősszel, rövid távú és középtávú célokkal, immár a 2022-es hazai rendezésű Európa-bajnokságot is szem előtt tartva. (MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek