Csatlakozás

Gyorsított MKSZ-vizsgálat a Békéscsabán történtek miatt

Bulvár

Gyorsított MKSZ-vizsgálat a Békéscsabán történtek miatt

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) azonnali hatállyal vizsgálatot indít a szombaton rendezett Békéscsaba–Debrecen női NB I-es mérkőzésen történtek miatt. A meccsen a hazai szurkolók egy része a háborús bűntettekkel vádolt Csatáry Lászlóra emlékezve „Veled vagyunk, Csatáry Laci!” szövegű molinót feszített ki, mire a vendégdrukkerek egy része sajtóértesülések szerint félreérthetetlen náci karlendítéssel és hangos „Sieg heil!” kiáltással válaszolt.

A szövetség hétfői közleményében jelzi: az MKSZ – csakúgy, mint minden jóérzésű ember – szégyenkezve és döbbenten áll a történtek előtt, és a leghatározottabban elutasít minden rasszista, kirekesztő magatartást, amelynek nincs helye a civilizált világban.

„Kézilabda-mérkőzéseken eddig sem volt szokás semmiféle gyalázatos viselkedés, és ígérhetem, hogy ezután sem lesz! – kommentálta a történteket Vetési Iván, a szövetség elnöke, aki egyúttal hangsúlyozta: – Már utasítottam az illetékes bizottságok vezetőit, hogy alaposan, ugyanakkor a lehető legrövidebb időn belül vizsgálják ki, mi is történt pontosan Békéscsabán, és kik a felelősök. A vizsgálat eredményét természetesen azonnal nyilvánosságra hozzuk.”

Forrás: www.nemzetisport.hu

Fotó: www.ultrasliberi.hu

 

Tovább

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek