Csatlakozás

Hazai pályán gyakorolnak

Friss

Hazai pályán gyakorolnak

Az egyhetes edzőtábort követően visszatért a megszokott környezetbe, immár a Köfém Sportcsarnokban gyakorol a Fehérvár KC élvonalbeli kézilabda-csapata. Együttesünknek lesz feladata bőven, lévén a csapat az ősztől három fronton érdekelt.

Az ifi és a junior együttes új vezetőedzője, a veszprémi, férfi utánpótlásból érkező Galambos Attila alig fejezte be a tréninget csapatával, az FKC felnőtt, női együttese azonnal munkához látott a Verseci úti parketten. A Deli Rita és Siti Eszter által vezetett gyakorlás kiváló hangulatban telt. Az újak és a régiek szorgalmasan pattogtatták a labdát, a múlt heti edzőtáborban nem kerültek a bőrgolyó közelébe, erőnléti munkát végeztek.

Hétfőn délelőtt már Fehérváron dolgoztak, felméréseken vettek részt, erő- és futó teszteket végeztek, délután pedig labdával gyakoroltak. „A múlt heti edzőtábor kimondottan hasznos volt, a kondícionális tréningek mellett különböző, csapatépítő programokat is beiktattunk. A célunk, hogy felkészülten várjuk majd a szezon kezdését, szeptember közepén“ – közölte Deli Rita vezetőedző.

Az első, hazai edzésen a frissen szerződtetett játékos közül itt volt a szerb Jelena Zivkovic, a francia Claudine Mendy, Pelczéder Orsolya, Tornóczky Sára, Vajk Eszter. Az utánpótlás korú, ám a felnőttek között már többször lehetőséghez jutó Utasi Linda, Hudra Enikő, Boldizsár Bianka, Rideg Renáta és Rózsás Josephine mellett az eddig az ifjúsági és junior keretben szereplő Piller Kármen is az első csapattal edz, a vezetőedző szerint jó eséllyel ő is bemutatkozik az élvonalban. A klub filozófiája változatlan: minél több saját nevelésű tehetséget építeni a csapatba, közben megőrizni az eredményességet. Deli szerint az idősebbek és a fiatalok aránya megfelelő, bár sokan távoztak, a klub megtartotta értékeit, Mayer Szabinát, Tilinger Tamarát. Herr Orsolyát, Sipeki Flórát, a júniusban zárult szezon utolsó meccseire kiváló formába lendülő Kazai Anitát. Mindössze a brazil világbajnok beállós, Daniela Piedade nem csatlakozott még a kerethez, augusztus végéig nem is fog, ugyanis hazája válogatottjával a riói játékokon van jelenése.

Deli szerint fontos, hogy a klub fiataljai hozzászokjanak a nagyobb sebességhez, tehát olyan, rutinos játékosokkal gyakoroljanak, akik nem csak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak világversenyeken. A vezetőedző úgy látja, a keret elég erős lesz, hogy bírja a megerőltető, három frontos – NBI, Magyar Kupa, EHF-kupa – küzdelmet.

Az EHF-kupában szeptember 10-én fogadják a lengyel Gdyniát, egy héttel később, 18-án következik a visszavágó, idegenben. Az első, szeptember 17-re kiírt NBI-es, bajnoki fordulóban a Fehérvár a Mosonmagyaróvárt fogadta volna, ám a lengyelországi túra miatt a hazai bajnokira később kerül sor. A honi szabályok szerint a 13. fordulóig, azaz január közepéig pótolhatják a találkozót. A Balti-tengerpartiak már szeptember első hétvégéjén elkezdik a bajnokságot, szintén feszített tempóban vívják majd mérkőzéseiket. Szeptember 3-án a Metraco Zaglebie Lubin ellen kezdenek idegenben, aztán az MKS Selgros Lublint fogadnák, ám utóbbi derbit a fehérvári fellépés miatt el kell halasztaniuk.

(fkc.hu)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13