Csatlakozás

Hivatalos: Császár Gábor a PSG-ben folytatja

Bulvár

Hivatalos: Császár Gábor a PSG-ben folytatja

A francia lapok már eddig is kész tényként kezelték, hogy Császár Gábor nyártól a PSG-ben folytatja, a játékos azonban nem kívánta kommentálni az értesülést.

Most a francia klub hivatalosan is bejelentette az igazolást: az MKB Veszprém irányítója megegyezett a PSG vezetőivel, és két évre elkötelezte magát a párizsiakhoz. A franciák egy képet is közzétettek, amelyen Császár együtt szerepel a többi új igazolással, a horvát Igor Vorival és a montenegrói Fahrudin Meliccsel.

Nincs ott a képen Daniel Narcisse, a világ legjobbjának frissen megválasztott irányító-átlövő, aki szintén két esztendőre érkezik a nyáron. Császárnak aligha kell kispadoznia mögötte, hiszen Philippe Garden edző (Császár mestere volt a Chambérynél) már jelenleg is sűrűn forgatja a bajnoki listavezető csapatát, Narcisse-tól pedig 34 évesen nem is várható el, hogy hatvan percig azonos dinamikával játsszon.

Péntek este aztán napvilágot látott egy rövid nyilatkozat Császár Gábortól, íme:

„Nyáron lejár a szerződésem Veszprémben, a klubban szerették volna, ha maradok, hiszen a világ legjobb csapata formálódik az MKB-nál. Ha valaki Veszprémből igazol el, nem sok csapat jöhet szóba, úgy gondolom azonban, a Paris Saint-Germain együttese ezek közé tartozik.”

A 176-szoros válogatott játékos hozzátette, hogy számára mindig fontos volt a tanulás, a fejlődés, most döntést kellett hoznia, amit nem anyagi megfontolásból, de meghozott.

„Huszonnyolc éves vagyok, és úgy érzem, nyitott egy újabb kalandra, kihívásra. Jelenlegi klubomban azonban nagy feladatok várnak ránk nyárig, szeretném a legjobb tudásomat adni a szezon végéig is. Szombaton számunkra is elkezdődik a világbajnokság, jelenleg ez a legfontosabb, éppen ezért a válogatottra koncentrálok, így a torna végéig nem szeretnék mással foglalkozni” – szögezte le Császár Gábor, aki amúgy a 2009–10-es idényben már szerepelt a francia élvonalban, akkor a Chambéryt erősítette.

Az elmúlt nyáron dőlt el véglegesen, hogy a PSG – amely az élre tör a francia mellett az európai labdarúgásban is – férfi kézilabdacsapatot is indít a francia élvonalban. A párizsi futballklub dúsgazdag katari tulajdonosok kezébe került, akik megközelítőleg 260 millió eurót fektettek játékosok igazolásába az elmúlt 14 hónapban, azzal a nem titkolt céllal, hogy felépítsék az egyik legütőképesebb együttest európai szinten.

Amikor pedig a kézilabda felé fordult az érdeklődésük, megvették a Paris Handball klubot, és nem tétlenkedtek az igazolásokkal: az Európa-bajnok dán Mikkel Hansen, valamint az olimpiai- és világbajnok francia Didier Dinart a csapat első két nagy szerzeménye. A PSG ebben a szezonban még veretlen a francia bajnokságban, 13 meccsből 13-at nyert eddig, és hat ponttal előzi meg a címvédő Montpellier-t.

Forrás: www.nemzetisport.hu

Fotó: a PSG hivatalos Facebook-oldala

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek