Csatlakozás

Horvátország kipipálva

Friss

Horvátország kipipálva

Már az első félidőben is vezetett, a másodikban pedig növelte előnyét, így 31-22-re nyert az ifjúsági leányválogatott Horvátország ellen a pozsonyi világbajnokságon, vasárnap tehát egy órától Franciaországgal játszik az ötödik helyért.
Leány U18-as világbajnokság, július 19-31, Szlovákia,Pozsony.

5-8. helyért:
MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 31-22 (13-10)
V.: Emam, Hedeia (egyiptomiak).

MAGYARORSZÁG: Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok). Fodor 4, Háfra 1, Hornyák 7 (1), Hudák, Klujber 4, Kuti 4, Lakatos 5, Márton 2, Pál, Pankotai, Pásztor 4, Szabó, Tóvizi. Edző: Hajdu János.
HORVÁTORSZÁG: Besen, Ecimovic, Safar (kapusok), Dobric, Franusic 1, Horvat, Japundza 6 (4), Jurlin, Kalcic 4, Karlovcan, Mikolic, Mrazovic 5, Mrden 6, Papac, Pavlovic, Plestikosic. Edző: Ivan Jerkovic.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

Keserű feladat várt az ifjúsági leány kézilabda-válogatottra: a négy közé készülő együttes két nappal ezelőtt egygólos vereséget szenvedett Norvégiától, így csak az 5-8. helyért mérkőzhetett. Az első este még a búslakodásé volt, másnap aztán a megszokottnál több szabadidőt kaptak a lányok. Hajdu János szövetségi edző kiadta az ukázt: kapcsolódjanak ki!

Péntek este persze nem maradt el a videózás s a következő feladatok átbeszélése. No, nem mintha az első ellenfél, Horvátország ismeretlen lenne a csapatnak. A felkészülés során kétszer is találkozott a két gárda, előbb kilenc, majd három góllal nyertek a magyarok.

„Minden mérkőzés más” – szögezték le a stáb tagjai az örök igazságot, amelyet az aktuális harcra is megfeleltethettünk. Mindenesetre ahogyan Háfra Noémi a szünnapon elmondta, a csapat kezdi kiheverni a negyeddöntős búcsú okozta sokkot, s meg akarja szerezni az ötödik helyet.

A negyeddöntőben mutatott parádés játéka után a horvátok ellen a kezdőben kapott helyet Márton Gréta és Suba Sára is. Nagy kedvvel kezdte az alakulat a mérkőzést, Hornyák Bernadett tíz perc alatt négyszer is beköszönt. Bár 9-5-nél a horvát tréner kért időt, kevéssel utána Pásztor Noémi talált be. Csakhogy a félidő derekára összehozott megnyugtató előny apadni kezdett, háromra zárkóztak a horvátok. A Suba helyére érkező Dányi Bernadett hetes hárításával mutatkozott be, kevéssel a vége előtt pedig a remek képességű jobbszélső, Klujber Katrin átlövőként volt eredményes. Gyorsan érkezett a felelet, de így is 13-10-es magyar vezetéssel zárult az első félidő.

A fordulás után nem sokkal Klujber fellépett lövőnek, így Kuti Bettina jöhetett szélre. Lakatos Rita kétszer is jól tört be, s nőtt a fór, így Ivan Jerkovic ismét a kispadhoz szólította az övéit. Negyed órával a vége előtt állandósult a négy-öt gólos magyar előnyt, a gólok viszont olyan sűrűn estek, hogy a helyi szpíkernek komoly kihívást jelentett mindenkit felsorolni.

A hajrára aztán még jobban elléptek a fehérmezesek a riválistól, tíz perccel a lefújás előtt már 26-18-at mutatott az eredményjelző. Visszafogott, lassan csordogáló meccsen, a magyar szurkolótábor hangos biztatása mellett 31-22-es siker arattak Pásztor Noémiék, így vasárnap egy órától Franciaországgal vív meg az ötödik helyért.

„A lányok túltették magukat a csalódáson, hogy nem jutottunk a négy közé – értékelt még a pályán Hajdu János szövetségi edző. – Mindenki nagyon igyekezett, s bár voltak hibáink, sikerült fölényesen nyerni. Örülök annak, hogy jól működött el a két balkezes játékost a pályán tudó felállás, vasárnap pedig mindent megteszünk azért, hogy megszerezzük az ötödik helyet.”

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek