Csatlakozás

Igyekszünk a lehető legjobb szakmai együttműködést kialakítani

Friss

Igyekszünk a lehető legjobb szakmai együttműködést kialakítani

Nikola Eklemovics sportigazgatóként is úgy szeretné segíteni a Veszprémet, ahogy KEK-győztes játékosként tette

Nem csak szép számú magyar és külföldi játékossal, hanem új sportigazgatóval is erősített a Telekom Veszprém BL ezüstérmes kézilabda csapata az új idény kezdete előtt. A klub szakmai vezérkarához csatlakozó 38 esztendős Nikola Eklemovicsnak érkezésekor aligha kellett bemutatkoznia, hiszen öt éve még a magyar bajnokcsapatot erősítette, amelynek színeiben 2008-ban a KEK győztes együttesben is kulcsszerepet töltött be. Annak a gárdának a tagjaként, amelyből Iváncsik Gergő (35) és Gulyás Péter (32) továbbra is élvezi Xavi Sabaté vezetőedző bizalmát, és töretlen lelkesedéssel készül a nemrégiben elkezdődött és változatlanul „négyfrontos” csata küzdelmeire.

Huszonhét tagú játékoskeret – 11 újonccal

Tavalyi visszavonulása előtt a magyar válogatottat 32 mérkőzésen, a Veszprém együttesét pedig hét egyáltalán nem szűk esztendőn át segítő Eklemovics Kálomista Gábornak, a csapatot üzemeltető Zrt vezérigazgatójának a felkérésére vállalt szerepet az új idényben már Telekom Veszprém néven szereplő sokszoros bajnokcsapat kötelékében. Amely az előző idényt is magyar bajnokként és kupagyőztesként, emellett másodszor is a SEHA Liga első helyezettjeként zárta. Sőt, sorozatban harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a minden kézilabda csapat álmának nevezhető Final Four-ba.

„Öröm volt csatlakozni Európa, egyben az egész kézilabdavilág egyik legjobb csapatához, amelynek patinás a múltja, biztos a jelene és nagy a jövője – így kezdte a Telekom Sporthír Szolgálatnak adott nyilatkozatát Nikola Eklemovics, aki 1999-ben érkezett Belgrádból Magyarországra, és először öt évig az örök rivális Szegedet erősítette. – Nagy Lacira és vele együtt a csapat minden tagjára óriási feladatok várnak a jövőben is. Mivel a Veszprém mindig is egy eredménycentrikus klubnak számított, a mérce változatlan magasságban áll. Örvendetes dolog, hogy a klub egyszerre teremtette meg a csapat erősítésének, a fiatalításnak és ennek köszönhetően az ideális teherelosztásnak a feltételeit. Soha nem volt még 27 tagú a játékoskeret, de arra sem volt még példa, hogy egyszerre 11 fiatal is játéklehetőséget kapjon a „nagyok” oldalán.

Ideális teherelosztás

Nikola Eklemovics úgy gondolja, hogy a játékosállomány átlagéletkorát jelentősen „megfiatalító” veszprémi újoncok csak később fogják felfogni, mekkora lehetőséget is kaptak.

„A fiúk később jönnek majd rá arra, micsoda nagyszerű és hasznos dolog – hogy csak néhány nevet említsek – korábbi BL győztesek, így például Nagy, Ilics, Ugalde, Chéma és Nilsson társaságában edzeni, őket figyelve csiszolódni, a mérkőzéseken pedig az ő bátorításukból erőt meríteni – folytatta Eklemovics, aki nem csak a szerb és a magyar, hanem tavalyi visszavonulása előtt a Nagybánya játékosaként a román bajnokságban is aranyérmet szerzett. – Az idénykezdettől a szezonzárásig hetvennél is több mérkőzésen kell megfelelnie a Telekom Veszprémnek, és akkor a válogatottjaink szerepléseiről még nem is esett szó. Ezért is volt szükséges a játékoskeret bővítése, tehetséges és teherbíró fiatalok bekapcsolása, amelynek köszönhetőn – ha csak egy durva sérüléssorozat nem jön közbe – egy-egy kézilabdázóra 40-45 mérkőzés megvívásánál nagyobb teher nem fog nehezedni. Ez teheti majd lehetővé, hogy amikor a szezon vége felé sorozatban követik egymást a címek sorsát eldöntő összecsapások, különös tekintettel persze a jövő évi BL döntőre, a gárda kulcsemberei frissen és a legkevésbé sem fásultan vehetik ki a részüket a sorsdöntő találkozók megívásából.”

A szakmai stáb is erősödött

Nikola Eklemovics mellett a vezetőedző Xavi Sabaté és a másodedző Josep Espar Moya munkáját segíti a szintén újonnan szerződtetett kapusedző Venio Losert, valamint a hosszú játékospályafutását 44 esztendősen idén lezáró kubai-magyar Ivo Diaz is. Utóbbi egykor a világválogatott tagja is lehetett, nem mellesleg pedig 1997-ben honfitársai, Perez „Charlie” és Hernandez társaságában telepedett le Magyarországon. Szintén az edző gárdát erősíti még egy másik egykori veszprémi, válogatott játékos, Tombor Csaba is.

„Igyekszünk a lehető legjobb szakmai együttműködést kialakítani. Ebben a „gépezetben” az én legfontosabb feladatom a játékosok megfigyelése mellett a folyamatos kapcsolattartás a menedzserekkel, és olyan tanácsoknak a megfogalmazása, amelyek Sabaté és a munkatársai számára hasznosak lehetnek. Közös feladatunkat egy nagy és bonyolult kirakójátékhoz hasonlítanám, amely ugyanakkor mindannyiunk számára hatalmas szakmai kihívást jelent.” – hangsúlyozta Nikola Eklemovics, aki sportigazgatóként is úgy szeretné a Veszprémet szolgálni, ahogy azt játékosként tette.
(Telekom Veszprém)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18