Csatlakozás

Információk az NB I-es versenykiírásokról és a külföldi játékosok szabályozásáról

Friss

Információk az NB I-es versenykiírásokról és a külföldi játékosok szabályozásáról

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége május 9-i ülésén megfogalmazta elvárásait a Szakmai- és Versenybizottság felé a 2016/17-es idény Versenykiírásaival kapcsolatban. Ennek értelmében a férfi és női felnőtt élvonalban egyaránt 14-14 csapat versenyez majd oda-visszavágós, körmérkőzéses rendszerben (26 forduló). A női bajnokságban ez alapján alakul ki a végeredmény, míg a férfiaknál opcióként a 26 fordulót követően az 1-2. helyezettek bajnoki döntőt vívhatnak. A Versenykiírás értelmében a férfi és a női élvonal valamennyi csapata a bajnoki mérkőzéseken túl további egy mérkőzést játszik az idény során a férfi, illetve a női junior válogatottal Balatonbogláron.
A bajnokságok résztvevői a 2015-2016. évi NB I. osztály férfi, illetve női bajnokság 1-12. helyezett csapatai és a 2015-2016. évi NB I/B-s csoportok bajnokai. Amennyiben a jogot szerzett csapatok közül valamelyik nem vállalja az indulást, feljutást, az MKSZ Elnöksége, a Szakmai-és Versenybizottság javaslata és a Besorolási szabályzat alapján dönt az üres helyek betöltéséről.

Az Elnökség döntést hozott a külföldi játékosok szerepeltetésének szabályozásáról is. Ennek értelmében az NB I-ben a 2016/17-es szezonban a nőknél legfeljebb négy, a férfiaknál legfeljebb öt külföldi kézilabdázó játékengedélye váltható ki a szezonra csapatonként az eddigi szabályozás szerint. Minden további külföldi sportoló játékengedélyének kiváltása kézilabdázónként 3 millió forint térítés mellett lehetséges.

A felnőtt NB I/B-ben valamennyi külföldi játékos játékengedélyének kiváltásáért térítés fizetendő, játékengedélyenként 10 millió forint, kivéve azon játékosok után, akik 2016. május 9-én rendelkeznek magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, és nappali tagozaton tanuló középiskolai vagy egyetemi, főiskolai hallgatók. A mentesség tanulmányi jogviszonyuk fennállásáig érvényes.

A Magyar Kézilabda Szövetség az NB II-es bajnokságokban nem korlátozza a külföldiek számát.

A felnőtt bajnokságokban nem számítanak külföldinek azon nem magyar állampolgárok, akik megfelelnek az egyszerűsített honosítási szabályok követelményeinek (külhoni magyarok), és már beadták honosítási kérelmüket. Az utánpótlás-bajnokságokban nem számítanak külföldi játékosnak a magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, nappali tagozaton tanuló középiskolai vagy egyetemi, főiskolai hallgatók.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.17. szombat

Szerző 2018-02-17

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13