Csatlakozás

Jár a dicséret mindenkinek

Friss

Jár a dicséret mindenkinek

Viborgban edzőtáborozott az elmúlt héten a Dunaujváros felnőtt együttese, mely a kőkemény napi munka mellett három felkészülési mérkőzésen is pályára lépett.

György László tanítványai az Odense ellen 29-27-es, míg házigazda Viborg ellen 23-21-es sikert arattak, s ugyan a Silkeborg 28-19-re legyőzte a mieinket, vezetőedzőnk összességében elégedetten értékelte a mögöttük hagyott időszakot.

“Nagyszerű környezetben tudtuk eltölteni ezt az egy hetet, csak az edzésekkel, mérkőzésekkel, pihenéssel, regenerációval tudtunk foglalkozni, minden feltétel adott volt az előzetesen eltervezett munkához, s visszatekintve elmondhatom, hogy ami kitűztünk magunk elé célként, azt sikerült is itt megvalósítani. Fontos volt számunkra az is, hogy más környezetben készülhettünk kicsit, s a klíma is teljesen alkalmas volt arra, hogy a nagyobb terhelést könnyebben elviseljék a lányok. Emellett tényleg minden feltétel adott volt a munkához, remek körülmények fogadtak minket, ráadásul szenzációs volt az a miliő is, ami körülvett minket. Láttuk, hogy a többi felnőtt csapat miként készül, testközelből tapasztalhattuk, hogy nem ingyen adják azt a fizikumot, amivel egyes csapatok tagjai rendelkeznek, hanem izzadságos, kőkemény munkával érik azt el” – árulta el György László.

Vezetőedzőnk már korábban elmondta, hogy Dániában nagyon komoly munka vár a csapat tagjaira, ám mint azt elmondta, a lányok ezúttal is keményen beleálltak a feladatokba.

“Nem volt persze könnyű, nagy terhelést kaptak a lányok, s emellett három nagyon komoly tesztmérkőzést is vívtunk, amelyeken hasznos dolgokat tudtunk gyakorolni, s edzői szemmel felfedezni, hogy mi az, amire szükségünk van még, mit kell még gyakorolnunk. Próbálgattuk az új és visszatérő játékosok beillesztését a különböző pozíciókba, ennek most volt itt az ideje, ezért is nagyon jó volt számunkra ez a három mérkőzés. Sajnos egy-egy kisebb megbetegedés azért beleszólt az edzésmunkába, míg Camila Micijevic az első mérkőzés első percében megsérült, s mivel rá további vizsgálatok várnak, így egyelőre nem tudjuk, hogy mi a pontos diagnózis. Az ő kiesése szintén okozott nehézségeket, mert támadásban és védekezésben is kulcsember, így többfajta variációt kipróbáltunk a felkészülési találkozókon. Úgy érzem, hogy mindenki maximálisan tudta, hogy miért vagyunk ott kint, elégedett voltam a lányok hozzáállásával, munkájával, s elégedett lehettem a mérkőzéseken tanúsított figyelemmel is. Habár a második mérkőzésen ez kicsit megbicsaklott, de az is érthető volt, mert két nagyon kemény edzésből vágtunk neki a Silkeborg elleni találkozónak. Ez nem is volt baj, számítottunk erre, az volt a tervünk, hogy a csapat tagjai nagyon kemény terhelést kapjanak ezen a héten, s bár a fáradtság látszott azért rajtuk, az igyekezet és az akarat ezt rendre felül tudta múlni, szóval a lányok nagyon jól teljesítettek, amiért jár nekik a dicséret.” – fogalmazott felnőtt csapatunk szakvezetője.

Felnőtt együttesünk tagjai most kaptak egy kis pihenőt, ám kedden már újra munkába állnak, s szerdán délelőtt fél tizenegytől a svájci RK Zug ellen lépnek pályára, míg csütörtökön este hat órától, valamint szombaton délelőtt tizenegy órától a Ljubljanát fogadják edzőmérkőzésen.

(Dunaujváros)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek