Csatlakozás

Jó eséllyel jön a Fradi még Sepsiszentgyörgyre

Friss

Jó eséllyel jön a Fradi még Sepsiszentgyörgyre

A Ferencváros TC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapat kilenchetes felkészülési időszakából tölt egy hetet Sepsiszentgyörgyön. Az Elek Gábor vezetőedző és Vérten Orsolya másodedző által irányított Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó, Szikora Melinda, Bíró Blanka, Faluvégi Dorottya, Lukács Viktória, Szekeres Klára, Hornyák Dóra, Mészáros Rea, Monori Orsolya, Mód Noémi, Zácsik Szandra, Szarka Adrienn, Schatzl Nadine, Zsikó Zsanett, Nagy Lívia, Ladics Vivien összetételű csapat hétfő óta már jó pár erőnléti edzésen túl van. Az egyik tréningen mi is a magas szintű kézilabda szemtanúi lehettünk, majd rövid beszélgetést folytattunk a sikerkováccsal, Elek Gábor vezetőedzővel. Mint ismeretes, a zöld-fehér mezesek ma este 7 órától a Szabó Kati Sportcsarnokban játszanak edzőmérkőzést a Brassói Korona alakulatával. A találkozóra a felnőtteknek 8, 14 éves korig 4 lej a beugró, kisgyerekeknek ingyenes.
– Hogy érzik magukat Sepsiszentgyörgyön?
– Köszönjük szépen, nagyszerűen. Én eddig nem jártam itt, de elmondhatom, hogy gyönyörű a város. Nagyszerű az ellátásunk és a szállásunk, edzésfeltételeink is különösen jók, szóval, egy­előre ragyogóan vagyunk. Az út volt az általunk megszokottnál kicsit hosszabb, de ezzel semmi gond nincs, tudtuk, ez vár ránk. Egyelőre rendben vagyunk.
– Milyen célokat szeretnének megvalósítani az edzőtáborban?
– Kilenchetes felkészülés vár ránk, amelynek ez a második hete, szóval egyértelműen folytatni akarjuk az elkezdett munkát: edzeni, edzeni és edzeni. Rengeteget dolgozunk, illetve esténként csapatépítő programokat szervezünk. Nagyon sok megkeresés érkezett irányunkba Romániából, hogy különböző csapatokkal játsszunk felkészülési mérkőzést, de vissza kellett utasítanunk őket, mert elsősorban készülni szeretnénk a soron következő idényünkre. Remélem, senkit nem bántottunk meg a visszautasítással, de minden felkérésnek nem tudunk megfelelni. A közszereplés nem mehet a munkánk rovására, és most elsősorban az edzés a fontos.
– Az erőnléti edzések közepette ma este 7-től edzőmérkőzést is játszanak a Mariana Tîrcă által irányított, nagy terveket szövögető Brassói Korona csapata ellen. Mire fektetik a hangsúlyt a találkozón?
– Nagyjából fizikai edzéseket tartunk, ahol rengeteget szaladunk, súlyokat emelünk, láberőt fejlesztünk. Néhány labdás edzésünk is van, amelyeken nagyon kevés a taktikai munka, inkább csak azt szeretném, ha oldódna a monotonitás. Azért játszunk, hogy érezzék a lányok, ők kézilabdázók és nem nehézatléták.
– Milyen célokat tűztek ki maguknak a magyar bajnokságban, illetve a Bajnokok Ligájában?
– Külön kell választanunk a célt a realitástól. Célunk, hogy megszerezzük a magyar bajnoki címet, illetve a Bajnokok Ligájában a Final Fourba jussunk, de tudatában vagyunk, hogy ez hatalmas bravúr lenne. A legnagyobb hazai riválisunk a Győr, amely a világ legerősebb keretével rendelkezik, mondhatjuk, egy mini világválogatott. Mi zömében magyar játékosokra építünk, és próbáljuk is tartani magunk ehhez. Azt gondolom, a realitás számunkra a második hely, annak ellenére, hogy célunk a bajnoki arany. A Bajnokok Ligáján pedig a realitás a nyolc közé jutás, és az sem könnyű feladat, de a célunk, ahogy már említettem: a legjobb négy között lenni.
– Látjuk a Ferencváros női kézilabdacsapatát a jövőben még Sepsiszentgyörgyön edzőtáborozni?
– Erre nagyon felelőtlen lenne ilyen korán válaszolni, hiszen letudjuk ezt a hetet, és megyünk vissza Magyarországra. Ha csak olyan tragédia nem történik, hogy a Brassói Koronával sorsolnak össze minket az EHF Kupában – amiről hallani sem akarok –, idén biztos, nem jövünk Erdélybe. Megismétlem, nagyon jól érezzük magunkat itt, Erdély közel áll hozzám, illetve az a magyarságtudat, ami itt létezik, számomra nagyon szimpatikus. Az elmúlt években volt egy nagyon jól bejáratott edzőtábor-lehetőségünk Ausztriában, és amikor ez az opció megszűnt, a csapatvezetőkkel azonnal Erdélyben gondolkodtunk, és nem másban. Azt gondolom, még jó eséllyel fogunk Sepsiszentgyörgyön találkozni.
(3szék.ro)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Átigazolási hírek

A Omayer marad

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13