Csatlakozás

Kár a végéért – magabiztos Barcelona-siker a Szeged ellen

Buday Dánielék hazai pályán csak megszorítani tudták a Barcelonát (Fotó: Korponai Tamás)

Férfi BL

Kár a végéért – magabiztos Barcelona-siker a Szeged ellen

A múlt heti ötgólos hazai vereség után idegenben 33–24-re kapott ki a Pick-Szeged a Barcelonától a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A sérülések tizedelte szegediek, ameddig erővel bírták, remekül tartották magukat, sőt a hajráig reális esély mutatkozott a bravúros pontszerzésre is, de az utolsó percekre elfogytak. A szegedi kapuban Mikler Roland parádésan védett a meccs első 50 percében.

Buday Dánielék hazai pályán csak megszorítani tudták a Barcelonát (Fotó: Korponai Tamás)

Buday Dánielék hazai pályán csak megszorítani tudták a Barcelonát (Fotó: Korponai Tamás)


A SZEGEDI SZURKOLÓK BIZAKODVA VÁRTÁK A MÉRKŐZÉST BARCELONÁBAN

AZ ELŐZMÉNYEK
Czina József válla már a péntek esti edzést sem bírta, Nagy Norbert bokája is fájt, csak injekcióval tudott játszani, és Ancsin Gábor sem volt túl jó állapotban. A jobbátlövő még Gyöngyösön kapott egy hatalmas ütést Doros Ákostól a mellére, és a barcelonai edzésen többször le is kellett ülnie, mert szúró fájdalmat érzett.
A helyszínen kollégánk jelentése szerint mintegy 25 szegedi fanatikus drukkolt a magyar csapatnak, a Barcelona-szurkolók körülbelül ezren lehettek.
A MÉRKŐZÉS
1–5. perc: A múlt heti szegedi meccshez képest a legfontosabb változás a Barcelona kapujában történt, az akkor szenzációsan védő, az elejétől a végéig kapuban álló Daniel Saric helyett Sterbik Árpád kezdett, s ha már így történt, az első szegedi akció végén hárított is egyet. A túloldalon Mikler Roland sem sokat várt az első védésével. Az első három perc jobbára a kapusokról és a védekezésről szólt, az első gólt Frantisek Sulc szerezte átlövésből, majd a másodikat az egykori Barcelona-kedvenc, Jonas Erik Larholm büntetőből. Az első hazai találatra majd’ öt percet kellett várni, Sterbik védése után Eduardo Gurbindo szépített. (1–2)
6–10. perc: A Barcelona kegyetlenül kihasználta a szegedi pontatlanságokat, így az első öt perc góltalansága után három perc alatt négyszer is betaláltak a hazaiak, amivel átvették a vezetést és az irányítást is. A vendégeknél elöl és hátul is előfordultak hibák a játékban – még jó, hogy Mikler Roland remekül kezdte a meccset. A válogatott kapus, amit lehetett, megfogott, ezért a Barcelona nem tudott jelentősebb előnyt szerezni. (4–3)
11–15. perc: A 11. percben is két nagyszerű védés után lehetősége nyílt a Pick-Szegednek az egyenlítésre, előbb Zubai Szabolcs, majd Jonas Erik Larholm köszönt be Sterbiknek. Miklerrel nem tudtak mit kezdeni a vendéglátók. Szélről, átlövésből is próbálkoztak, de hiába. Rendre állta a sarat a kapus. Ez erőt és önbizalmat adott a támadásokban is a szegedieknek, előbb Ancsin Gábor, majd Antonio Pribanic volt eredményes és átvette a vezetést a Pick. Az, hogy ezt nem sikerült tartaniuk, egy-egy újabb figyelmetlenség után kapott gólnak tudhatták be. (7–7)
16–20. perc: Skaliczki László változtatott a csapat szerkezetén, bejött Balogh Zsolt, így a játékot injekcióval vállaló Nagy Norbert helyére Ancsin Gábor húzódott ki a szélre, illetve pályára küldte Buday Dánielt is. Szoros, fordulatos volt a meccs első harmada, hol egyik, hol másik gárda jutott előnyhöz. A 20. percben Alen Blazevicet – talán kicsit szigorúan – a kispadra küldték a játékvezetők, sőt az előnye lejárta előtt egy másodperccel hetest is dobhatott a Barcelona, márpedig Albert Rocas nem hibázott, így először vezettek a hazaiak három góllal. (11–8)
21–25. perc: A szlovén bírók továbbra is meglehetősen szigorúan „bántak” a Szegeddel. Hiába dobott gólt Balogh Zsolt, az ellentámadásnál újra hetessel jöhetett a Barcelona, majd Marinko Kekezovic találatát követően egy góllal befejezett támadás után Pribanicot küldték ki két percre. A Pick, amit lehetett, megtett még emberhátrányban is, 1–1-re hozta ki ezt a létszámhátrányos időszakot. (15–12)
26–30. perc: Jól tartotta magát a Szeged, ami lehetősége adódott, azt kihasználta, és ha nincsenek az apró megingások, akkor Mikler Roland védéseivel akár vezethetett volna a szünetben. Tegyük e mellé a játékvezetőket is, akik a 27. percben a szegedi támadás végén csak sárga lapot adtak a két percet érően szabálytalankodó hazainak, míg a túloldalon gondolkodás nélkül befújták a harmadik kétperces kiállítást Alen Blazevic ellen, sőt 6 másodperccel a vége előtt Ancsin Gábort is padra küldték – tegyük hozzá, utóbbi jogosságához nem férhetett kétség, gólhelyzetben kitörő játékossal szabálytalankodott. Az eset a térfél közepén történt, az oldalvonal mellett, nem egyértelmű gólhelyzetben, így a megítélt hétméteres már kérdéses volt – ezt a hazaiak félmosollyal, a szegediek bosszúsan vették tudomásul. A büntetőt Mikler megfogta, vagyis háromgólos hátrányban mehetett pihenőre a Szeged. (16–13)
2. FÉLIDŐ

31–35. perc: A második játékrész első fél percét kettős emberhátrányban töltő Pick-Szeged bátran kezdett. Bár a kettős hátrányból gólt kapott, Mikler újabb bravúros védése után a kipattanót Mikel Aguirrezabalaga értékesítette, ám röviddel azután, hogy az egyik kiállítás letelt, Sulc is betalált. A gólok felváltva estek, ezért a különbség nem változott – ehhez Mikler Rolandnak a Veszprém elleni bajnoki rangadón mutatott formája is kellett. (19–16)
36–40. perc: Amit lehetett, megtett a Szeged. Sem védekezésben, sem támadásban nem lehetett hibát találni, a kapusteljesítményt pedig kár lenne jelzőkkel illetni, nem „írná le” megfelelően Mikler Roland bravúrjait. A 39. percben Pribanic negyedik góljával egy gólra felzárkózott a Szeged, és érezvén a bajt Xavier Pascual időt kért. Bár sikerült gólt szereznie Barcelonának, az látszott, hogy nem ízlett neki a vendégek harcos játéka, ráadásul úgy tűnt, hogy a pihenő a játékvezetőknek is jót tett, mert már a hazaikkal szemben is alkalmazták a szigorú bíráskodást. (21–19)
41–45. perc: A 43. percben Skaliczki László kért időt; ami jó hír, hogy ez nem amolyan tűzoltásra használt szünet volt, hanem inkább finomhangolás, mert bizony a remény élt – bravúrközelben járt a Pick-Szeged. A két csapat múlt heti szegedi találkozóján is esélye volt erre Zubaiéknak, de akkor nem jött össze, és ugye idegenben még nagyobb értéke van a hasonló teljesítménynek. (24–22)
46–50. perc: Persze a hazaiak nem adták olyan könnyen magukat, nemhiába a világ egyik legjobb csapatáról van szó. Egy-egy kisebb kihagyást, csakúgy, mint a meccs elején, megbosszultak és ezzel rendre maguknál is tartották az előnyt. Védekezésben is egyel magasabb fokozatra kapcsoltak, ráadásul a falból rendre legjobb ütemben kilépő védőik nem adtak lehetőséget a szegedi átlövőknek a gólszerzésre. Nőni kezdett a különbség, sőt az 50. percben – először a meccs folyamán – öt góllal is vezettek. (28–23)
51–55. perc: Elfogyni látszott az erő a vendégekből: mentek, hajtottak becsülettel, de talán itt érződött legjobban, hogy sérülések tizedelik a csapatot. Pontatlanná váltak a befejezések, ráadásul Mikler Roland is fáradt (az 53. percben Tatai Péter váltotta a kapuban), így a Barcelona szép lassan bebiztosította a győzelmét, izgalommentessé téve a hajrát. (30–24)
56–60. perc: Az utolsó percekre egyetlen célja maradt a Szegednek: megúszni minél kisebb különbséggel. Sajnos azonban ebben nem volt partner a Barcelona. A mind mentálisan, mind fizikailag kimerült Pick ellen gólgálát tartottak a hazaiak, így aki csak az eredményt nézi, könnyen hiheti, hogy ez egy könnyed győzelem volt. Pedig…. (33–24)
A Pick-Szeged jövő szombaton, december 1-jén a Zágrábot fogadja hazai pályán és próbálja megszerezni a második győzelmét a BL-csoportban.

forrás: nemzetisport.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek