Csatlakozás

Kedden dől el, ki lesz Böhn utódja

Bulvár

Kedden dől el, ki lesz Böhn utódja

A leukémiával kezelt Karl Erik Böhn helyett új szövetségi kapitányt kell kineveznie a női válogatott élére a Magyar Kézilabda Szövetségnek. A norvég szakemberrel a csapat tavaly Európa-bajnoki bronzérmes volt. Az év elején kiderült, Böhn súlyos beteg.

A kezelések első fázisa után az MKSZ vezetése még reménykedett abban, hogy a kapitány vezetheti együttesét a decemberi világbajnokságon. Csakhogy amikor Böhn először, júniusban kijöhetett a kórházból, elmondta: szinte biztos, hogy nem tud ott lenni a vb-n, nagyon gyenge, ráadásul még csontvelő-átültetés várt rá.

Tekintettel arra, hogy a válogatottnak nem kellett selejteznie a vb-re, az első foglalkozásra csak augusztusban vagy szeptemberben kerül sor, így lesz idő megtalálni azt a szakembert, aki leülhet a kispadra. Böhn segítője, Siti Beáta jelezte: ő még nem érzi magát olyan kaliberű edzőnek, aki egyedül képes lenne vezetni a válogatottat, ám – ha számítanak rá – szívesen dolgozik a mindenkori kapitány keze alá.

Képben van Hajdu János, a szövetség korábbi szakmai igazgatója, aki volt már mind a női, mind a férfiválogatott kapitánya. 2008-ban, a pekingi olimpia selejtezőjén ő dirigálta a női együttest, amely negyedik lett. Az 59 éves Hajdu a Magyar Nemzeti Kézilabda Akadémián a női szakág igazgatója, ezenkívül az Európa-bajnokságra készülő női juniorválogatott szövetségi edzője.

A kapitányválasztó keddi elnökségi ülésen Németh András is szóba kerülhet lehetséges utódként, ő a 2005-ös szentpétervári vb-n bronzéremig vezette a női csapatot, jelenleg pedig nincs klubja, miután nyáron elhagyta az osztrák Hypo NÖ-t.

Elképzelhető olyan megoldás is – bár csak ideiglenesen -, hogy a két legerősebb magyar klub, a Bajnokok Ligájában címvédő, bajnok Győri Audi ETO KC, valamint a bajnoki ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria közösen adna kapitányt, vagyis az Ambros Martín, Elek Gábor kettős vezetné a válogatottat a decemberi, szerbiai vb-n.

Arról már korábban elnökségi döntés született, hogy szétválasztják a klubedzői és a kapitányi posztot, ám egy-egy nagy torna erejéig az élet felülírhatja ezeket a határozatokat.

Forrás: www.sportgeza.hu

Fotó: www.sport365.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13