Csatlakozás

Kedden rajt a strandkézilabda vb-n!

Friss

Kedden rajt a strandkézilabda vb-n!

A július 12-17. között a margitszigeti Palatinus-strandon zajló 7. Strandkézilabda-világbajnokság versenyterületét mutatták be a szervezők a torna megnyitója előtti napon, hétfőn. Az eseményen jelen volt a Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és a főtámogató Huawei képviselője is.
A terület bejárása előtti sajtótájékoztatón Tápai Szabina, a vb háziasszonya elmondta: a margitszigeti Palatinus-strand melletti területen a semmiből épült fel a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elvárásainak megfelelő helyszín.
Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára hozzátette, a területen egy mintegy 2000 férőhelyes aréna, két további pálya és egy edzőpálya épült fel, ezek mellett pedig különböző kiszolgáló egységek várják a vb nézőit. Megjegyezte azt is, hogy a gasztropont mellett táncteret is kialakítottak a szervezők, hiszen a meccsek után – különösen majd hétvégén – este a szórakozásé lesz a főszerep.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, az esemény fővédnöke úgy fogalmazott, büszke rá, hogy a főváros az utóbbi években sportversenyek rendezésében nagyhatalom lett: elég csak a mostani vb mellett a 2017-es vizes világbajnokságra gondolnunk, amelynek rendezési jogát Budapest kapta meg, vagy arra, hogy a magyar nemzet fővárosa 2019-re elnyerte az Európa Sport Fővárosa címet. Hozzátette, a vb kiváló alkalom arra, hogy Budapest újra megmutassa magát a világnak, hiszen az elmúlt években számtalan sportcélú fejlesztés valósult meg, emblematikus közterek újultak meg, egy sor közlekedési célú beruházás fejeződött be és zajlik jelenleg is. Kiemelt fejlesztési terület a Margitsziget, ahol a vb-nek helyet adó Palatinus fürdő is található. A strand felújítása is megkezdődött, a rekonstrukció befejezését követően, 2017 második felétől a létesítmény egész évben nyitva lesz- mutatott rá a főpolgármester-helyettes.

Ament Amarilla, a Huawei Magyarország marketing menedzsere, a főtámogató nevében elmondta,
a Huawei egy dinamikusan fejlődő fiatal márka, amely 2014-ben kezdett intenzív sportszponzorációs tevékenységbe világszerte, így örömmel szegődtek most a Magyar Kézilabda Szövetség mellé is támogatóként. Az információs technológia egyik piacvezető képviselőjeként mottónk a „Make It Possible”, azaz a „Tedd lehetségessé” amellyel a magyar kézilabdasport nemzetközileg is kimagasló eredményei tökéletes összhangban állnak – hangsúlyozta. – Nagyon sok sikert, jó versenyzést és jó szurkolást kívánunk a bajnoksághoz – zárta szavait Ament Amarilla.

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke a vb-vel kapcsolatban kiemelte, 19 ország 24 csapata mérkőzik meg egymással az előttünk álló héten. A látványos, izgalmas meccseket ígérő tornán éremesélyesként vesz részt magyar női és férfi válogatott, is. Mindkét csapat volt már vb ezüstérmes, így hazai pályán talán a legfényesebb érem is reális lehet – jegyezte meg. Az alelnök végül hozzátette: „A világbajnokság igazi nyári ünnepe lesz szeretett sportágunknak, reményeink szerint zajos magyar sikerekkel! Mindenkit szeretettel várunk a Margitszigetre!”

A magyar válogatottak csoportmérkőzései:
Július 12., kedd:
11:40 Magyarország-Thaiföld (nők),12:30 Magyarország-Uruguay (férfiak),19:40 Argentína-Magyarország (nők),21:45 Ausztrália-Magyarország (férfiak)
Július 13., szerda:
10:50 Spanyolország-Magyarország (férfiak),11:40 Magyarország-Ausztrália (nők),18:10 Magyarország-Horvátország (férfiak),19:00 Spanyolország-Magyarország (nők)
Július 14., csütörtök:
11:40 Magyarország-Olaszország (nők),12:30 Magyarország-Omán (férfiak)

A csoportok első három-három helyezettje jut a felső ági középdöntőbe, a 4-6. helyezettek a 7-12. helyért folytatják.

A középdöntőben a csapatok a másik csoport 3 továbbjutó csapata ellen lépnek pályára. A hatos középdöntő csoport 1-4. helyezettjei jutnak az elődöntőbe.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Jól sikerült bemutatkozás

Szerző 2018-02-22
Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13