Csatlakozás

Kézilabda az iskolában ­ immár ötödször

Friss

Kézilabda az iskolában ­ immár ötödször

A Magyar Sport Házában ünnepélyes tanévnyitóval vette kezdetét a Kézilabda az iskolában program 2017-2018-as tanéve, immár 150 iskola közreműködésével.
Az eseményen Dr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese nyitotta meg a tanévet, felidézve, hogy 2013-ban 50 iskolában indult el a program, ma már pedig 150 intézményben működik a kezdeményezés: – Valamennyi intézményben minőségi munkát végeznek a pedagógusok a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai kontrollja mellett. A Kézilabda az iskolában program mellett további lépcsőkben gondolkozik a Magyar Kézilabda Szövetség, elkészült az új utánpótlás-koncepció, megjelent a Korosztályos képzési kézikönyv és a tervek szerint régiós képzőközpontokat állítunk fel a közeljövőben. A program komoly értéket képvisel, ennek továbbviteléhez valamennyi testnevelőnek sok sikert, jó munkát, eredményes tanévet kívánok!

A Magyar Kézilabda Szövetség „Velünk kerek a világ – válaszd a kézilabdát!”-programja keretében a Kézilabda az iskolában programban részt vevő intézményekbe látogatott el roadshow keretében, amelynek nagykövete, Tápai Szabina EHF-kupa-győztes kézilabdázó mondta el benyomásait.

Papp György szakfelügyelő az elmúlt tanévről tartott tájékoztatót és beszámolót, kiemelve a program fő céljait: a tanórákon belüli és kívüli kézilabda-oktatást, a tömegbázis szélesítését és a sportág népszerűsítését. A szakfelügyelők szakmai segítséget nyújtanak az iskoláknak, ugyanakkor a program érvényesülésének az ellenőrzését is végzik, amit igényelnek is a kollégák. Az iskolánként eltérő feltételek ellenére a testnevelők sikeresnek ítélték az elmúlt tanévet, sokat fejlődtek a gyerekek, és kitűnő közösségek is formálódtak, a Sulikézi Fesztivál állomásai pedig ismét óriási sikert aratottak.

Ezt követően a Lemhényi Dezső Általános iskola testnevelője, Hutter Ildikó a programot tanári szemszögből mutatta be, majd a prevencióval foglalkozó kollégák nevében számolt be Pavlenka Krisztina, a Debreceni Orvostudományi Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika Osztályvezető Szakápolója.

Juhász István, a Kézilabda az iskolában programvezetője a program főbb mérföldköveire és jövőképéről tartott előadást, végül az elmúlt négy eseményeiről nézhettek meg összefoglalót a megnyitó résztvevői.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Jól sikerült bemutatkozás

Szerző 2018-02-22
Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13