Csatlakozás

Küzdelem és győzelem

Friss

Küzdelem és győzelem

A vártnál nagyobb küzdelmet hozott az Elek Gyula Kupa döntője, amelyet végül a Fradi nyert meg 28-26-ra a Konkoly Csaba vezette Metzingennel szemben.

Miután a Fradi és a Metzingen két-két győzelemmel, a Podravka és a Slovan pedig két-két vereséggel zárta az Elek Gyula – Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupa első napját, teljesen egyértelművé vált a vasárnapi meccsek jelentősége – lényegében, noha körmérkőzéses rendszerben zajlott a küzdelem, döntőt és bronzmeccset játszottak a csapatok.

A szombati eredmények:

TuS Metzingen – HC Podravka Vegeta 17-13
FTC-Rail Cargo Hungaria – HK Slovan Duslo Sala 32-18 (16-9)
FTC-Rail Cargo Hungaria – HC Podravka Vegeta 30-21 (13-7)
HK Slovan Duslo Sala – TuS Metzingen 27-34

HC PODRAVKA VEGETA – HK SLOVAN DUSLO SALA 27-20

A Podravka szokásához híven ezúttal is borzasztóan kezdett (első meccsén tizennégy, a másodikon tizenkettő perc kellett az első góljához), mire levegőt vett, már 4-0-s hátrányban volt, de a Duslo Sala ellen azért volt még visszaút, 10-10-nél már egyenlően álltak a felek 15-11-re pedig már a horvátok vezettek a szünetben. Nem is volt innét visszaút a Slovannak, bár a félidő közepéig próbált kapaszkodni, végül simán győzött a Podravka, amely győzelmével a harmadik helyen zárta a tornát.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – TUS METZINGEN 28-26 (13-16)

FTC: Szikora, Bíró (kapusok), Zácsik 1, Szarka 1, Schatzl 4, Szucsánszki 3, Szekeres, Mészáros, Lukács 7, Snelder 4, Pena 6, Monori 2, Hornyák D.

2-0-nál úgy tűnt, hogy a szombaton megszokott koreográfia szerint csapatunk már az első tíz percben tisztázza az erőviszonyokat, aztán mégis megváltozott a játék képe. Elek Gábor hiába küldte pályára kezdőként a tegnap legjobban teljesítő, és a védekezésben extrát nyújtó játékosokat (középre Danick Sneldert és Szekeres Klárát), sokkal több gólt kaptunk, mint az elfogadható lett volna. Időt is kért vezetőedzőnk a tizennegyedik percben, próbálta felrázni az addigra kilenc gólt kapó csapatát. Noha ettől hátul valamelyest javultunk, elöl megakadt a szekér, így a szünetig háromgólos előnyt harcolt ki magának a Metzingen.
Sokakat váratlanul ért az állás a nézők közül, volt, aki megjegyezte, hogy álmoskás a játék, más pedig hozzátette, hogy valóban az, végtére is a koradélutáni napszakhoz illő…
A szünet mindenesetre jót tett a lányoknak, a második félidőre beálló Szikora Melinda kiválóan védett, persze ehhez az is kellett, hogy az előtte álló hatos fal is megszilárdult, amelyben a két nap alatt rengeteg időt pályán töltő, és ettől kissé elfáradó Sneldert Mészáros Rea váltotta. A németek szinte csak hetesből tudtak gólt szerezni, ennek köszönhetően gyorsan egyenlítettünk, 22-21-nél pedig már ismét nálunk volt az előny. Ki kell emelni, hogy az egész hétvégén klasszis teljesítményt nyújtó (s végül gólkirálynőként záró) Lukács Viktória ebben a periódusban futotta csúcsformáját, őrületbe kergette Obein Wendyt, a Metzingen kapusát. Az utolsó negyedórára fordulva teljesen nyílt volt a párharc, egy-egy találat volt csupán a különbség, hol egyik, hol másik fél vezetett. Lázba jöttek ettől a szurkolók, olykor rendesen kieresztették végre a hangjukat: meccshangulat volt.
Ahogy a nézők a lelátón, úgy a játékosok a pályán tettek meg mindent a sikerért, amely nem is maradt el, a rendre megvillanó Nerea Pena, a rettentően fontos pillanatban gólt szerző Monori Orsolya és a kapuban továbbra is jól védő Szikora Melinda vezérletével 28-26-ra nyert a Fradi, ezzel tornagyőztesként zárta a hétvégét.

Elek Gábor: “Az mindenképpen pozitív, hogy ilyen gyenge játékkal is győzni tudtunk, de ehhez nagyot kellett küzdeni. Eléggé speciális helyzet, amikor 24 óra alatt három mérkőzést játszunk le, ennek tudható be, hogy ma enerváltak voltak a játékosok. A döntőben semmivel sem nyújtottunk jobb teljesítményt, mint a Metzingen, talán épp azzal győztünk, hogy hosszabb volt a kispadunk, illetve, hogy a második félidőben Szikora Melinda extrát nyújtott.”

VÉGEREDMÉNY:
1. FERENCVÁROS
2. Metzingen
3. Podravka Vegeta
4. Slovan Duslo Sala

Legjobb játékos: Danick Snelder
Gólkirálynő: Lukács Viktória

(FTC)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek