Csatlakozás

LÉPÉSRŐL, LÉPÉSRE

Friss

LÉPÉSRŐL, LÉPÉSRE

Új bajnoki rendszerben kell megőriznie helyét az NB I-ben a DVSC-TVP-nek, s a csapat újra kilép az európai kupaporondra is. Szezonnyitó sajtótájékoztató.
Az elmúlt bajnokságban elért negyedik helyezéssel magasra került a léc, a DVSC-TVP arra készül, hogy átviszi az új magasságot is. A sajtótájékoztató elején bemutattuk a csapat új igazolásait, az orosz Anna Punkót, a fehérorosz Karina Jezsikavát Csáki Viktóriát és Tóth Melindát.

– A magyar bajnokság roppant kiegyensúlyozott, rengeteg kiélezett meccs vár ránk – mondta Tone Tiselj vezetőedző. – További kihívást jelent az európai kupaszereplés. Erősebb lesz a csapat, de lépésről, lépésre kell haladnunk. Egyelőre a nyitóforduló, a Békéscsaba elleni meccs a legfontosabb.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk új rendszerben zajlik a bajnokság, 14 csapat vesz részt az NB I 2016/17-es szezonjában, s ezúttal nem lesz rájátszás. Így minden pontnak nagyon nagy jelentősége lesz. A DVSC-TVP hosszú évek után ismét kiléphet a nemzetközi porondra, az EHF Kupában indul, s a második körben kacsolódik be a sorozatba, ahol a francia Nantes és portugál Alvarium párharcának győztesével találkozik. A párharc első mérkőzését október 15-én vagy 16-án idegenben játsszuk le, a visszavágót október 22-én vagy 23-án rendezik Debrecenben. Ebben a körben a továbbjutás a cél, a folytatásban már nagyon erős ellenfeleket is kaphatunk. Az új rendszerű EHF Kupában a harmadik körből továbbjutók négy négyes csoportban folytatják a küzdelmeket.

A DVSC-TVP célja ebben a szezonban is a kupaszereplést érő első öt hely valamelyikének megszerzése. A Magyar Kupában nagyon sok függ a sorsolástól, optimális esetben a négyes döntőbe jutás a cél.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata továbbra is a DVSC Kézilabda Kft. többségi tulajdonosa.

– A csapat otthonául szolgáló Hódos Imre Sportcsarnokra ráfért egy kis felújítás, optikai tuning – mondta Dr. Papp László polgármester. – A nyáron elkészült a tetőszerkezet és a csapadékelvezető csatorna felújítása, az ősszel pedig a lelátói székek lesznek kicserélve, természetesen piros-fehér színűekre. Nagy örömünkre szolgál, hogy a létesítmény legfőbb bérlője, a DVSC Kézilabda Kft a jó gazda gondosságával kezeli a Hódost.

Ezen kívül is sok fejlesztésre kerül(t) sor. Új, átlátszó labdafogó háló került a kapuk mögé. A kapukat piros-fehérre festettük, fehér lesz a háló. A cserepadok is megújulnak – természetesen piros-fehér színben pompáznak majd. Megújult a VIP-terem (itt rendezzük a pénteki szurkolói ankétot), sajtó és videotermet alakítunk ki a csarnokban. Eltűnnek a molinók, 80 méteres LED-falon futnak majd a hirdetések a meccsek közben. A bajnoki meccseken a szurkolók hat éven aluli gyermekei számára játszósarkot alakítunk ki, itt szakszerű felügyelet mellett tölthetik el a kicsik az időt, amíg a szülők drukkolnak. Az idegenbeli bajnoki meccseket az M4 és a DTV együttműködésével élőben, live streamen követhetik majd nyomon a szurkolók. A harmadik fordulóban a Győr elleni hazai meccset szeptember 28-án a Főnix Csarnokban rendezzük meg.

A DVSC-TVP továbbra is elérhető áron kínálja a belépőket, a bajnoki meccsekre változatlanul 1000 forintba kerülnek majd a jegyek, míg az EHF Kupa meccsekre 1500 forintért lehet majd jegyet vásárolni. A bérletek ára csökkent, 15 ezer helyett 12 ezer forint lesz. A bérletek a 13 hazai bajnoki meccsen kívül érvényesek lesznek az EHF Kupa második és – esetleges – harmadik selejtező körére, illetve a hazai MK-meccsekre. Ha a Loki bejut az EHF Kupa csoportkörébe, a bérleteseknek elővásárlási joga lesz. A DVSC-TVP bérletesei továbbra is ingyen igénybe vehetik a DKV járatait, a meccsek előtt és után 2 órával. A VIP-bérlet 75 ezer forintba kerül majd. A belépés hatéves kor alatt ingyenes. A bérleteket augusztus 22-től szptember 9-ig hétköznapokon lehet megvásárolni, 8-12 óra között, illetve 14-18 óra között a Hódosban található kézilabda irodában.

A tavasszal megtartott toborzónak, illetve az iskolai programnak köszönhetően jelentősen bővült klubban sportoló fiatalok létszáma, már több mint 200 igazolt utánpótláskorú játékosa van a DVSC-TVP-nek, a cél a 300-as gyermeklétszám. A következő szezonban nem indul csapatunk az NB I/B-ben. Mint Ábrók Zsolt ügyvezető elmondta, húszéves korra el kell dőlnie, hogy valakiből lesz-e élvonalbeli kézilabdázó. A fiatalok az erős junior, ifjúsági és serdülő bajnokságban fejlődhetnek, illetve a felnőtt csapatnál is kipróbálhatják magukat. Szeretnénk a klub teljes utánpótlásában a felnőtt csapatbál alkalmazott struktúrát bevezetni. A cél a gyermekek mentális és fizikai felkészítése, komplett életmód kialakítása. Ebben segítséget nyújt a MedHotel életmód tanácsadása, illetve a felnőtt csapat szakmai stábjának tagjai, – Grega Karpan kapusedző és Stefan Ciuntu erőnléti edző -, akik rendszeresen foglalkoznak az utánpótlással. A felnőtt keret tagjaival is dolgozó sportpszichológus, Keczeli Danica az utánpótlás játékosaival is rendszeresen találkozik majd.

A DVSC szurkolói pedig pénteken találkozhatnak a csapattal, hiszen pénteken 18 órakor edzőmeccs a Kispest ellen, utána pedig szurkolói ankét a VIP-teremben!

A szezon végén megtartott licitáláson elkeltek az elmúlt bajnokságban használt egyedi, Komáromi Gábor aláírásával ellátott mezek. Ezek egyikét Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere vásárolta meg. A városvezető úgy gondolta, hogy a mez, az újonnan átadott VIP klubtermünkben lesz a legjobb helyen a DVSC ereklyéi mellett. Így a csütörtöki sajtótájékoztató után át is adta azt Ábrók Zsolt ügyvezetőnek.

Egyesületünk nevében, ezúton is köszönjük a felajánlást.

(DVSC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek