Csatlakozás

Magabiztos győzelem a Kristianstad ellen

Friss

Magabiztos győzelem a Kristianstad ellen

Kiváló hangulatú találkozón 33–28-as győzelmet arattunk a svéd Kristianstad ellen a Bajnokok Ligája B csoportjának nyolcadik fordulójában. A mai sikerünk már zsinórban a negyedik volt, a svéd együttest pedig történelmünk során hatodszor győztük le.

Férfi Bajnokok Ligája, 8. forduló.
MOL-Pick Szeged – IFK Kristianstad (svéd) 33-28 (20-17)
Szeged,3100 néző. V.:Dentz,Reibel (franciák).
MOL-Pick Szeged: Sego – Pedro 2, Buntic 4, Skube 3, Bánhidi 5, Gorbok 5, Thiagus Petrus 1. Cs: Zubai, Blazevic, Obranovic 2, Gaber 6, Balogh 2, Sostaric 2/1, Sunajko 1. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kristianstad: Simics – Jonsson 3, Sörensen 4, Lagergren 3, Lipovac 6, Gudmundsson, Tollbring 4/2. Csere: L. Larsson (kapus), Henningsson 3, Moen 4, J. Larsson, Hallén 1. Edző: Ola Lindgren.
Kiállítások: 4, ill 6 perc.Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.
Három játékosára nem számíthatott a mai találkozón Juan Carlos Pastor. Bodó hasfalhúzódás után gyógyul, Bóka a Cegléd ellen szenvedett vállsérülést, míg Jonas Källman belázasodott. Először lépett pályára BL-mérkőzésen Sunajko Stefan a második félidő végén, majd néhány másodperccel később debütáló találatát is meglőtte.

Bánhidi Bence mesterhármassal indította az összecsapást. Gorbok is elemében volt, öt gólja mellett több csodálatos gólpasszt is kiosztott. Bánhidi cseréjeként Matej Gaber is felvette a kesztyűt poszttársával, a gólpárbajt végül a szlovén nyerte 6–5-re. Már az első játékrészben is többször vétette észre magát Marin Sego, de a második félidőben káprázatos védéseket mutatott be a horvát hálóőr, tartást adva ezzel a Szegednek a nehéz időkben is, amikor a svéd ellenfél egy gólra zárkózott (48. perc: 26–25). Az utolsó tíz minutumban Gorbok cipelte hátán a csapatot, az orosz klasszis vezérletével ötgólos győzelmet arattunk.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: nagyon nehéz ugyanaz a csapat ellen egy héten belül kétszer is nyerni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, de nem úgy védekeztünk, ahogy szoktunk. Jól kézilabdáztak a svédek és kihasználták a hibáinkat. Vissza tudtak jönni a meccsbe, de nem idegeskedtünk, így az utolsó tíz percben megnyertük a mérkőzést. A célunk, hogy minél előbb felgyógyuljon mindenki, mert nem tudunk teljes létszámban jól edzeni. Gratulálok a Kristianstadnak, fair play-t mutattak mindkét találkozón.

Marin Sego, a MOL-Pick Szeged kapusa: mindkét csapat jól kézilabdázott ma. A Kristianstad feljött egy gólra, de nagyon örülök neki, hogy ekkor is jól tudtunk játszani, és megnyertük a meccset.

Ola Lindgren, az IFK Kristianstad vezetőedzője: először is gratulálok a Szegednek. Sokkal jobbak voltak fizikálisan a szegediek, nagyobb sebességgel tudtak játszani tőlünk. Nagyon nehéz volt védekezni a szegedi beállók és Gorbok kilencméteres lövései ellen. Nagyon jók voltak a bírók, kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók. A Breszt elleni szerdai mérkőzést a jövő héten mindenképpen meg kell nyernünk.

(MOL-Pick Szeged)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13