Csatlakozás

Magyarok a férfi kézilabda BL-ben és EHF Kupában

mkbpick1

Férfi BL

Magyarok a férfi kézilabda BL-ben és EHF Kupában

A MOL-Pick Szeged és az MKB-MVM Veszprém a csoportelsőségért lép pályára szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, míg az EHF Kupában érdekelt Balatonfüred a 16-os főtábla csoportsorsolását figyelheti csütörtökön.
A BL-ben az eddig százszázalékos Veszprém Mannheimben szerepel a Rhein-Neckar Löwen otthonában, és ha pontot szerez, akkor két fordulóval a vége előtt már csoportelső. A szegediek a Veszprémhez hasonlóan pontveszteség nélkül álló Kielcét fogadják. A két csapat első, lengyelországi mérkőzésén a hazaiak 37-32-re nyertek, így a Tisza-partiaknak csak akkor marad esélyük a csoportelsőségre, ha legalább hat góllal diadalmaskodnak. A csoportelsőség a nyolcaddöntőben és – továbbjutás esetén – a negyeddöntőben hazai visszavágót ér, a csoportmásodikok biztosan csak a nyolcaddöntőben játszhatnak otthon a második felvonásban. A Veszprém és a Szeged mellett a Kielce is már biztosan ott van a 16 között, de elmondható ez még a német THW Kielről, a spanyol Barcelonáról és a dán Koldingról.
Az EHF Kupában csütörtökön sorsolják ki a 16-os főtábla csoportjait, ebben a sorozatban a Balatonfüred érdekelt. A továbbjutók: Balatonfüred, RK Nexe (horvát), Skjern (dán), Tvis Holstebro (dán), BM Granollers (spanyol), Füchse Berlin (német), HSV Hamburg (német), Melsungen (német), Haslum (norvég), FC Porto (portugál), Constanta (román), Szanktpetyerszburg (orosz), Velenje (szlovén), Vojvodina (szerb), Winterthur (svájci), Eskilstuna (svéd)

A játéknapok:
1. forduló: február 14/15.
2. forduló: február 21/22.
3. forduló: február 28./március 1.
4. forduló: március 7/8.
5. forduló: március 14/15.
6. forduló: március 21/22.

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi negyeddöntőbe. A sorozatot május 16-án és 17-én négyesdöntő zárja, egyelőre még ismeretlen helyszínen.

Tovább
hirdetés
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek