Csatlakozás

Másodszor is elpáholtuk a Zágrábot

Grundfos Tatabanya

Friss

Másodszor is elpáholtuk a Zágrábot

Két nap alatt kétszer is megmérkőzött a Tatabánya a Bajnokok Ligája résztvevő és SEHA-liga döntős horvát élcsapattal. Mindkétszer Matics Vladan vezetőedző együttese diadalmaskodott. A második meccsen azonban jobban megszenvedtek Ilyés Feciék.
Grundfos Tatabánya KC – RK Zagreb (horvát) 28-25 (12-10)

A hazai góllövők: Vujovics 6, Grigoras, Bozsovics 4-4, Sipos A., Szöllősi B. 3-3, Leimeter, Szöllősi Sz. 2-2, Ilyés, Juhász Á, Tóth M. és Székely B. (kapusok).

A második találkozóra is vagy négyszázan voltak kíváncsiak, így ismét remek volt a hangulat a Földi Imre Sportcsarnokban. Most viszont – főleg eleinte – meglehetősen akadozott a tatabányaiak játéka, amelybe sokszor bosszantó technikai hibák csúsztak. Szerencsére, Tóth Mihály jól őrizte a hálónkat, sőt, a folytatásban Székely Marci is. Mindketten hétméterest hárítottak és ráadásként, egy-egy gólt is lőttek.

Visszatérve a találkozóra, a zágrábiak merőben más felfogásban álltak a meccshez. Sokkal koncentráltabban védekeztek és hatékonyan támadtak. A mérkőzés azonban így is élvezetes, hullámzó és változatos volt. A kék-fehérek jobbára 1-4 góllal vezettek. A Matics-csapat most is sokat próbálkozott gyors indításokból a gólszerzéssel, és ha ez nem jött össze, akkor igyekeztek ziccerig kijátszani a lehetőségeiket. Ennek is köszönhetően a hajrában már magabiztosan vezettünk, és a második előkészületi meccsünket is megnyertük neves riválisunkkal szemben.
Vélemény

Sibalin Jakab: – Tudtuk, hogy ez más meccs lesz, hiszen a horvátok is tanultak az első napból. De most sem nyújtottunk rossz teljesítményt. A találkozó elején nem pörögtünk fel kellően, és mind a védekezésünk, mind a támadásaink akadoztak. Aztán csak sikerült elkapnunk a ritmust, ehhez azonban jó kapusteljesítmények is kellettek, hiszen ez az RK Zagreb egy nagyon jó csapat. Más stílusban és más sebességgel játszanak, mint a magyar bajnokság csapatai. Így egyértelmű, hogy ez a páros mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket.

(Tatabánya)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek