Csatlakozás

„Még el sem kezdődött az Eb, de már megbundázták!”

Bulvár

„Még el sem kezdődött az Eb, de már megbundázták!”

ran Gobac, a Horvát Kézilabda-szövetség alelnöke meglehetősen feldúltan nyilatkozott a 2014-es férfi Európa-bajnoksággal kapcsolatban. Szerinte a csoportok sorsolása bunda volt, és az sem véletlen, hogy a rendezés jogát 2010-ben a dánok nyerték el, és nem a közösen pályázó magyar, illetve horvát szövetség.

Az A-csoportban szereplő dánok házigazdaként már a sorsolás előtt elhelyezhettek három válogatottat, és gondoskodtak róla, hogy a franciák és a svédek a másik ágra kerüljenek (a C-, illetve a D-csoportba tették őket), a Norvégokat pedig a B jelű kvartettbe helyezték.

Így már eleve nem kellett attól félniük, hogy bombaerős csoportba kerülnek, a sorsolás után pedig végképp fellélegezhettek, hiszen Csehország, Macedónia és Ausztria került melléjük. A középdöntőben a hazai pálya előnyét élvezve igazából csak a spanyolok ellen lehet félni valójuk, így nagy meglepetés lenne, ha nem jutnának elődöntőbe.

Zoran Gobac szerint nem volt minden rendben a sorsolással.

„Még el sem kezdődött, de máris megbundázták az Európa-bajnokságot – nyilatkozta a horvát kézilabda egyik vezére még a sorsolás előtt a vecernji.hr-nek. – Korábban a házigazda kiválaszthatta, melyik csoportba akar kerülni, de csak a sorsolás legvégén. Így viszont a dánok könnyű ellenfeleket választhattak a középdöntőre, a nehezebbeket a torna végjátékára hagyták. Ez nem Dánia hibája, hanem az EHF-é, amely engedte, hogy ez megtörténjen. Egy labdarúgó- vagy kosárlabdatornán ilyen nem fordulhatna elő.”

Gobac pedig ezzel még nem hagyta annyiban a dolgot, szerinte már a rendezés odaítélése sem szabályos keretek között zajlott.

„Ha fizettek az Európai Kézilabda-szövetségnek, azaz megvették az Eb-t, akkor szeretnének ebből nagy üzletet csinálni – folytatta a horvát sportvezető. – A norvégok abban a csarnokban játszanak majd, amelyet a legkönnyebben megtölthetnek, a svédek szintén telt ház előtt játszhatnak. Koppenhága-Malmö? Csak egy hídon kell átkelniük. Most már érthető, miért tűnt el két szavazat, amikor a házigazda sorsáról döntöttek, és senki sem tudta, mi történt.”

A jövő évi Eb házigazdájáról 2010 szeptemberében döntöttek Dánia fővárosában, Koppenhágában. A horvát-magyar pályázat 24:22 arányban maradt alul a dánnal szemben. „Annyit tudunk, hogy volt egy tartózkodás is, ám két szavazat még így is hiányzik, hiszen negyvenkilenc tagországa van az európai szövetségnek” – mondta az eredményhirdetés után az Magyar Kézilabda-szövetség akkori elnöke, Sinka László.

Forrás: www.nemzetisport.hu
Fotó: www.nacional.hr
Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Átigazolási hírek

A Omayer marad

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13