Csatlakozás

Meglepetés a Kőbányai úton, hazai pályán csak második lett az FTC-Rail Cargo Hungaria

Bulvár

Meglepetés a Kőbányai úton, hazai pályán csak második lett az FTC-Rail Cargo Hungaria

Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupa 2014 Elek Gyula Aréna

FTC-Rail Cargo Hungaria – HCM Baia Mare 28-31 (14-12)vezettte: Dobrovits,Tájok

FTC-Rail Cargo Hungaria: TOMASEVICS, Szikora, Ferenczi (kapusok)-, PENA 9, Szarka 5, Steinbach 5, Tomori 4, Soós 2, Lukács 2, Szamoránsky 1, Cifra , Vérten, Tóth, Szucsánszki, Mészáros, Faluvégi
Edző: Elek Gábor

HCM Baia Mare: ARENHART, Ungueranu(kapusok)-, ELIDEI 7, DAVIDENKO 4, Buchesi 3, Artisiukhovich 3, Grigorjevska 3, Marin 2, NECHITA 2, Herren 2, Szűcs 1, Oltean 1, Makejeva 1, Tatar 1, Tiron 1
Edző : Bucheschi Costica

Hétméteresek: 4/4 ill. 3/2
Kiállítások: 10 ill. 8 perc

Az eredmény alakulása: 0-1, 2-4, 6-5, 9-9, 11-11, 14-12; 16-15, 22-18, 24-20, 25-22, 25-26, 26-29, 28-31
A Fradi kezdte a találkozót és egyből két szélső lövésünket védte Arenhart, de Tomasevics is résen volt. Az első találatot a vendég Buchesci szerezte, amire Pena válaszolt büntetőből. Keményen védekezett mindkét csapat, egyik fal sem nyílt meg könnyedén. Vendég oldalon Buchesci, míg a zöld-fehéreknél Tomori volt vezére a csapatnak három-három találattal.
Oltean kapott egy hatalmasat a falban, így két percig emberelőnyben játszhattak a kék-fehérek, Nechita pedig nem habozott egyenlíteni. Mi támadhattunk az egyenlítésért, Szarka volt eredményes szélről. Fej-fej mellett haladt a két csapat, Tomorit pedig a lerántás sem akadályozta meg a gólszerzésben. Marin ült le két perc pihenőre.
Ismét vendég oldalon volt az előny Herren két gólja után. Tomori is rövid pihenőre kényszerült. Makeeva góljával először lett kettő a különbség. Még egy kiállítást kapott csapatunk, így rövid ideig kettős előnyben játszhattak a vendégek, de nem tudták kihasználni a helyzetet. Pena büntetőt harcolt ki és irtózatosan bevágta a bal felsőbe.
Gyorsan fordult a kocka, már mi voltunk emberelőnyben. Szarka egyből betalált. A nagy rohanást Elek Gábor törte meg és elérkezettnek látta az időt rendezni a sorokat. Buchesi büntetőjét „szemmel tolta” kapufára Tomasevics, tőlünk viszont Soós és Szarka azonnal büntette a hibákat. Kétgólos hazai előnynél a vendégek vezetőedzője időt kért. Keményen védekezett csapatunk, Cifra szállt ki két percre, de Tomasevics a helyén volt és két lövést is hárított.
A második félidő elején kihasználta az emberelőnyt a nagybányaiak csapatkapitánya Elisei, majd egy büntető után ismét egyenlő volt állás. Tomori labdát szerzett, amivel rohant volna, de Olteannak sikerült megállítani, igaz csak két perces büntetés terhe mellett. Lukács szélről volt eredményes.
Nagyon futott, pörgött mindkét csapat. Hatalmas keresztpasszok után Pena tört be a falba ellentmondást nem tűrően. Tomasevics pedig ismét bravúrosan védett. Szarka találatával már három volt az előnyünk, de Artisiukhovich tartotta a lelket a vendégekben. Ferencvárosi oldalon Steinbach és Pena, a nagybányaiaknál Elisei vette át a stafétát, de a nagy rohanást ismét megállította Elek Gábor.
Négy gól volt a Fradi előnye. Kidőlt a vendégek egyik átlövője miután hatalmasat ütközött védőfalunkkal, azonban ez nem zavarta meg Eliseit és két gólra zárkózott ellenfelünk. Egy jogos kettő perc után Makejevanál szakadt el a cérna és többszöri reklamálásért végleg kiszállt piros lappal. Pena büntetője után Bucheschi mester időt kért.
Sikerült rendeznie a sorokat a nagybányai csapatnak és gyors négy találattal átvették a vezetést. Nem is maradt el az időkérés. Pena ugyan hamar kiegyenlített, de sajnos háromszor is eredményesek voltak a nagybányai lövők és Ungueranu is védeni tudott.
Szarka góljával próbált felzárkózni a csapat az utolsó két percben. Ismét két gólt zúdított a vendég együttes, Szikora csak belekapni tudott. A szépségtapaszt Szamoránsky helyezte el utolsó mozzanatként, így egy fordulatos és izgalmas mérkőzésen három góllal maradt alul csapatunk.
.
2014. augusztus 23.
10:00 FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC-Galerius Fürdő 31-30 (18-14)
12:00 HCM Baia Mare – WHC Radnicki Kragujevac 30-22 (18-10)
16:30 Siófok KC-Galerius Fürdő – HCM Baia Mare 26-31 (14-18
2014. augusztus 24.
10:00 Siófok KC-Galerius Fürdő – WHC Radnicki Kragujevac 37-25 (19-12) V.Herczeg,Südi.
A torna végeredménye
1. HCM Baia Mare 2. FTC-Rail Cargo Hungaria 3. Siófok KC-Galerius Fürdő 4. WHC Radnicki Kragujevac

Forrás: www.fradi.hu

Fotó: www.hatharom.com

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek