Csatlakozás

Mezőkövesdi álmok

Friss

Mezőkövesdi álmok

Molnár Ferenc vezetésével megkezdte a felkészülést csapatunk, vezetőedzőnk bennmaradást és nézőcsalogató csapatot szeretne.

– Hogyan zajlik majd a felkészülés?
– Felmérésekkel kezdünk a héten szombat reggelig. Utána a srácok kifújják magukat. Hétfőn reggel edzéssel kezdünk, majd Törökszentmiklósra utazunk edzőtáborba, ahol napi három foglalkozással beleugrunk a mélyvízbe. Pénteken Békésen edzőmeccsel zárjuk a hetet. A felkészülés folyamán augusztus 26-28. között orosházi tornán veszünk részt, ezekkel a mérkőzésekkel együtt tizenegy edzőmeccset tervezünk.
– Milyen ellenfelek várnak a csapatra?
– Két hét múlva itthon a Ferencvárossal játszunk, egy fejlődő csapattal, amely szeretne följutni az első osztályba. Remélem ez is előre visz bennünket. Nb1-es csapatokkal is találkozunk, például a Gyöngyössel, de nb1/b-sekkel is, mint a Nyíregyháza, vagy az Ózd. Szerettem volna vegyes felkészülést, Orosházán nemzetközi vonallal találkozunk, de nb1b-sek is kellenek a sikerélmény miatt. A bajnokság első fordulójában az Egerrel kezdünk itthon, majd Balmazújvárosi mérkőzés vár ránk. Mivel nem lesz rájátszás, így kevesebb hibázási lehetőségünk van, bízom abban, hogy a kézilabda fejlődését előre viszi hazánkban. Nagy izgalommal várjuk. Kíváncsian várjuk azt is, hogy a szabálymódosításokat hogyan használják ki a csapatok.
– Hogyan alakult a keret, mit kell tudni az érkezőktől?
– Várható még játékos-mozgás, balátlövő pozícióra keresünk embert. Nem tudunk már annyiból választani, mint korábban lehetett volna, de meg fogjuk találni a megfelelő embert. A többi poszton megvagyunk. Jobbszélre két játékost igazoltunk, Vaskó Pétert Tatabányáról, illetve Nagy Norbertet az FTC-től. Remélem, hogy egymást váltva sikeresek lesznek. Irányító pozícióba egy fiatal tehetség érkezett Veszprémből, Gulás Máté. Bízom benne, hogy a fiatalítás meghozza az eredményét. Tudom, nagy fába vágtam a fejszémet, de remélem, hogy sikeresek leszünk. Beállóba érkezett a fehérorosz Artem, bízom abban, be tud épülni és sikeres lesz. Jobbátlövőbe Pordán Gábor érkezett Balatonfüredről, fiatal játékos, sok sikert kívánok neki. Nagy előrelépés, hogy szinte teljes a keret, voltunk már úgy Mezőkövesden, hogy hét emberrel kezdtük az alapozást. Akkor még kilátástalannak indult, a vége nagy siker volt, feljutottunk. Akiket igazoltunk amellett, hogy fiatal tehetségek, berobbannak a köztudatba, s meg akarják mutatni, itt a helyük és itt akarnak maradni. Ha így történik, ütőképes csapat lehet Mezőkövesden.
– Mik a célkitűzések, hogy látod az ellenfeleket?
Sok csapatnál lehetnek még változások. Örülnék, ha Mezőkövesden bennmaradó csapat lenne, de még több embert a csarnokba csábítana, a kézilabda örömét, szeretetét és jövőjét megmutató csapat alakulna, akiket a nézők szeretnek és biztatnak. Ez Mezőkövesden az egyik legfontosabb érték amellett, hogy vérbeli matyók vagyunk. Ez már félsiker lenne. Az utolsó mérkőzésen, amikor befejeztük, a szurkolókkal találkoztunk a városban. Poénosan azt mondták, nyugodj meg Feca, nem akarunk terhet rakni a nyakadba, de elfogadunk egy felsőházas csapatot jövőre és final fourba jutást a kupában. Az elmúlt két évben azért nagy szerencse is állt mellettünk a kupában. Ez nagy siker volt, edzőként is vágyam, hogy eljussak oda. Először találjuk meg magunkat, azt a játékstílust, ami fekszik a magyar nb1-hez, induljunk el a jó úton.
(Mezőkövesd)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13