Csatlakozás

MVM Final4: sikeres rendezés, Buducsnoszt-győzelem

Friss

MVM Final4: sikeres rendezés, Buducsnoszt-győzelem

Az elmúlt hétvégén került sor a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szervezésében a budapesti Papp László Sportarénában az MVM női Bajnokok Ligája Final4-ra, az év női klubkézilabda-csúcseseményére. A szombati elődöntőkben a norvég Larvik biztosan győzte le az orosz Dinamo Szinarát, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica pedig tíz góllal verte a macedón Vardar Szkopjét.
A vasárnapi helyosztón a Vardar szoros meccsen, de le tudta győzni a 3. helyért a Dinamót, a közel telt házas döntőben pedig – a magyar Horváth Péter-Marton Balázs játékvezetése mellett – a Buducsnoszt már hamar nagy előnyre tett szert a Larvik ellen, és a norvég együttes csak a végjátékban tudott közelebb zárkózni, ám nem tudta megakadályozni a montenegróiak 2012 utáni újabb BL-győzelmét.
Az MVM Final4 legértékesebb játékosának a Buducsnoszt német kapusát, Clara Wolteringet választották, a sorozat gólkirálynői pedig a román Cristina Neagu (Buducsnoszt) és a horvát Andrea Penezic (Vardar) lettek, 102-102 góllal.
Az Európai Kézilabda Szövetség értékelésében gratulált a Magyar Kézilabda Szövetségnek, dicsérve a Final4 magas színvonalú lebonyolítását, külön megemlítve a magyar csapat hiánya ellenére kiemelkedő helyszíni nézettséget.
A 2014/2015-ös női BL-szezon All Star-csapatába a Győri Audi ETO összesen három kézilabdázója, közte két magyar játékos került be, a legjobb irányítónak Kovacsics Anikót, a legjobb védőnek Korsós Dorinát választották, a legjobb beálló pedig a norvég Heidi Löke lett. Az edzők között Ambros Martin, a győriek spanyol trénere bizonyult a legjobbnak.

Forrás: MKSZ

Fotó: sportsport.ba

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek