Csatlakozás

Nagybánya nélkül a román kézilabda-élvonal

Friss

Nagybánya nélkül a román kézilabda-élvonal

A másodosztályban, a városi önkormányzat által létrehozott Minaur Sportklub színeiben indít női és férfi kézilabdacsapatot Nagybánya – szögezte le a Krónika megkeresésére Marinel Rob, a máramarosi megyeszékhely megbízott polgármestere. Hozzátette, az együttesek szakvezetéséről a későbbiekben döntenek, de az biztos, hogy a kereteket saját nevelésű kézilabdázók alkotják majd, olyanok, akik eddig utánpótláscsapataikban szerepeltek.

Ezzel lezárult a bizonytalanság és bekövetkezett az, aminek az előjelei már hónapokkal ezelőtt megmutatkoztak: a 2016–2017-es élvonalbeli pontvadászatot az elmúlt szezonban még a Bajnokok Ligájában szereplő nagybányai csapatok nélkül rendezik. A problémák, mint ismeretes, akkor kezdődtek, amikor az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tavaly bűnvádi eljárást indított a HCM-nél gyanított sikkasztások miatt. Ebben Cătălin Cherecheș, a város újraválasztott elöljárója is érintett, aki a botrány kapcsán megvonta ugyan nagyvonalú támogatását a kézilabdaklubtól, de letartóztatásig még aktívan intézte a klubok átszervezését, hogy azok a Minaur önkormányzati sportklubjának színeiben ugyan, de az élvonalban szerepelhessenek.
Az ezüstérmes HCM egyébként ismét jogot nyert arra, hogy részt vegyen nemzetközi kupasorozatban, de most helyére az európai szövetség a pontvadászatban mindössze hatodik Ploiești-i CSM-nek adta át helyét az EHF-kupában. A csütörtöki közlemény alapján a prahovaiak mellett a Brassó, a Brăila és a HCM Roman lesz még érdekelt a második számú kontinentális viadalban.
Rob leszögezte, az elmaradt bérek tekintetében nem segíthettek, mivel a HCM magánklub, de ahogyan a másodosztályos új csapatokat, úgy a város élvonalbeli rögbi- és a kosárlabdacsapatát is változatlanul támogatni fogják a jövőben.

(krónika.ro)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek