Csatlakozás

Negyeddöntős a leányválogatott

Friss

Negyeddöntős a leányválogatott

Görcsös első félidőt követően, a másodikban jól játszva 32-23-ra nyert a magyar leányválogatott a pozsonyi leány ifjúsági világbajnokság nyolcaddöntőjében. A négy közé kerülésért csütörtökön a Norvégia vár rá.

Leány U18-as világbajnokság, július 19-31, Szlovákia,Pozsony.
Nyolcaddöntő:

MAGYARORSZÁG-ANGOLA 32-23 (13-15)
V.: Antics, Jakovljevic (szerbek).
MAGYARORSZÁG: Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok). Fodor 1, Háfra 4, Hornyák 5 (2), Hudák, Klujber 6, Kuti, Lakatos 1, Márton 6, Pál 3, Pankotai, Pásztor 6, Szabó, Tóvizi.Edző: Hajdu János.

ANGOLA: Bazolau da Silva, Mota (kapusok), Aquila 1, Basilio, Costa, Delfina 1, Francisco, Gilda 3, Irinela 10 (3), Kiala 2, Leia, Madeira 2, Oliveira 1, S. Paulo, Santana 3, Sebastiao.Edző: Alfredo Rodriguez Alvarez.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.
Hétfőn éjjel érkezett az értesítés, hogy a másnap délutánra tervezett edzésidőpont reggel kilencre került, így a magyar leányválogatott a Brazília elleni sikert követően gyorsan megismerkedhetett a nyolcad- (és negyed)döntő helyszínével, az Ondrej Nepela Jégcsarnokkal a pozsonyi ifjúsági kézilabda-világbajnokságon.

A HC Slovan Bratislava jégkorongcsapat impozáns, több mint tízezer néző befogadására alkalmas otthona a jeges sportág hűvös leheletének köszönhetően kellemes klímát biztosított az együttesnek, amely a nyolc közé kerülésért az A jelű hatosban negyedikként végző Angolával került szembe.

Hajdu János szövetségi edző már korábban elmondta, a jó fizikai adottságú, a csoportkörben több rivális életét megkeserítő, kiszámíthatatlan afrikaiak ellen nem lesz könnyű dolguk, s meglátásait osztotta az ismét a helyszínen szorító Marczinka Zoltán szakmai és sportigazgató. „Néha nehezebb képzetlen csapat, mint jó alapokkal bíró ellen játszani”. Noha tízezer nézőnek a tizede sem jött össze, a jónéhány magyar remek hangulatot teremtett, pláne amikor felcsendült az 1995-ös, magyar-osztrák rendezésű női vb dala, a „Szállj el, kismadár”.

Szempontunkból aztán az első félidő szállt el. Az nemzetközi szövetség újságírói jegyezték meg, rendkívül idegesen kezdett Angola. Nos, akkor a mieinkre nem találhattunk kellően kifejező szinonimát… A 10. percben, 5-5-ös állásnál Hlogyik Petra helyett Suba Sára érkezett a kapuba, őt pedig bő tíz perc elteltével Dányi Bernadett váltotta. Hajdu János már a félidő derekán az általa ritkán használt fegyverhez, az időkéréshez nyúlt (9-10), s ugyanezt tette nem sokkal később, négygólos hátrányban (10-14). Ziccerek maradtak ki, mindenkin a görcsösség érződött, kivéve az angolaiakon, akiknek mestere úgy tombolt a kispad mellett, mintha legalábbis vb-döntőt vívna gárdája.

A félidő felénél hat percig nem talált be a magyar csapat, de aztán Hornyák és Márton Gréta megtörte a gólcsendet, hogy újabb Márton-találattal kialakuljon a 15-13-as félidei, angolai vezetés.

A szünetben meglehetősen gondterhelt arccal biztatták egymást a lányok többsége, s őket a stáb tagjai, ám a fordulás után gyógyírként érkezett Háfra Noémi pillanatok alatt szerzett gólja. Az ellenfélnek továbbra sem ízlett a 20. perc előtt nyitottá vált magyar védekezés, Klujber Katrin jól zavarta a támadásaikat, Pál Tamara pedig egyenlített (36. perc, 15-15).

Miután mindenki túljutott az ijedtségen, az együttes szellemesen és hatékonyan kezdett kézilabdázni: a 15 éves Pál Tamara remekül irányított, a jobbszélső Klujber átlövőként is parádézott, Pásztor pedig beállóból szórta meg az afrikaiakat, Dányi kapuját pedig csak ritkán vették be. Végül magabiztosan, 32-23-ra diadalmaskodott a társaság, amely így negyeddöntős. A négy közé kerülésért csütörtökön Norvégiával találkozik.

„Azt kaptuk, amit vártunk – mondta Hajdu János edző. – Álmosan védekeztünk, kapusaink sem fogtak túl sok labdát. A félidei szünetben lehiggadtunk. Nem mondtam semmi különöset a lányoknak, csak annyit, hogy nyugodjanak meg, jobbak vagyunk. A második játékrészben feljavultunk, a nyitott védekezésünk jól ment. Klujber Katrin óriásit dolgozott elöl, de a többiek is mögötte, s a kapuscsere is bejött, hiszen Dányi Bernadett jól szerepelt. Örülök annak, hogy ötgólos hátrányból jöttünk fel, s hogy a kulcsjátékosaink relatív gyengébb játéka ellenére sikerült magabiztosan nyernünk.”

A nyolcaddöntő további mérkőzései:
Franciaország-Egyiptom 46-25 (19-14),Oroszország-Spanyolország 33-27 (19-11),Dánia-Románia 30-29 (11-14, 26-26),Brazília-Horvátország 21-24 (14-12),Szlovákia-Norvégia 19-30 (10-12)

Elnöki-kupa:
Chile-Kongó 30-21 (15-13),Paraguay-Üzbegisztán 48-29 (28-15),Japán-Kína 30-21 (16-10),Kazahsztán-Argentína 17-29 (8-13).

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13