Csatlakozás

Nem tétlenkednek a kelet-közép-európai doppingellenes szervezetek

Bulvár

Nem tétlenkednek a kelet-közép-európai doppingellenes szervezetek

Alig két héttel az új Nemzetközi Doppingellenes Szabályzat johannesburgi doppingellenes világkongresszuson történő elfogadását követően a kelet-közép-európai régió nemzeti doppingellenes szervezetei, valamint a WADA Biológiai útlevél programjának vezetője, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (ICU) tiszta sportért felelős stratégiai partnere (Cycling Anti-Doping Foundation), valamint a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) képviselői ezúttal az ausztriai Seibersdorfban találkoztak. Ez volt az első jelentős nemzetközi doppingellenes konferencia a novemberi IV. doppingellenes világkongresszus óta.

Az eseményre – melynek központi kérdése az elkövetkezendő időszak stratégiai teendőinek áttekintése mellett a biológiai útlevélprogram bevezetése volt – a seibersdorfi WADA akkreditált laboratórium szervezésében került sor 2013. november 28-án és 29-én, ahol az előadók között szerepelt a magyar doppingellenes szervezet (HUNADO) vezetője, Dr. Tiszeker Ágnes is.

A WADA akkreditált Seibersdorf Laboratories doppinglaboratóriumának vezetője, Dr. Günter Gmeiner – aki egyben a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Tiltólista Szakértői Bizottságának (Prohibited List Expert Group) is a tagja – a HUNADO térségben betöltött példaértékű szerepét, valamint az európai államok között szerény erőforrással gazdálkodó magyar szervezet hatékony, nemzetközi viszonylatban is egyértelműen elismert működését méltatta. A résztvevők megállapították, hogy a biológiai útlevél program bevezetése – a nemzetközi ellenőrzési trendekre való tekintettel – a nemzeti doppingellenes szervezetekre háruló többletfeladatok és többletköltségek ellenére elkerülhetetlen a régió országaiban. A résztvevők e körben közös akciótervet fogadtak el, és kölcsönös támogatásukról biztosították egymást.

Forrás: Magyar Antidopping Csoport

Fotó: www.telesport.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13