Csatlakozás

Női kézi: téthelyzetben bizonyíthatnak a juniorok Hajdunak

Bulvár

Női kézi: téthelyzetben bizonyíthatnak a juniorok Hajdunak

Augusztus 1-jén kezdődik Dániában az U19-es női kézilabda Európa-bajnokság. A torna előtt Hajdu János, a csapat szakvezetője, egyben a felnőtt női válogatott megbízott szövetségi kapitánya beszélt a szövetség hivatalos honlapjának, kiemelve, hogy a fiatalok téthelyzetben bizonyíthatnak neki.

 

„A decemberi szerbiai világbajnokságról kizárólag a győztes jut ki selejtező nélkül a 2015-ös dániai vb-re, a 2014-es kontinensversenyen pedig házigazdaként ott leszünk, így az idei rendezvényen nincs rajtunk kvalifikációs kényszer. Ez lehetőséget adhat arra is, hogy a riói olimpiát szem előtt tartva néhány lány bekerüljön ősszel a felnőttválogatott keretébe, és akár a vb-n is ott legyen. Azt szoktam nekik mondani, hogy aki nem a riói olimpia gondolatával kel és fekszik, az inkább adja le a szerelését. Nagy hiba lenne, ha nyomás alá helyezném őket azzal, hogy neveket mondok. Három-négy játékosnak van rá esélye, hogy rövid időn belül felnőttválogatott legyen. További három-négy lány kerülhet be a keretbe a tavalyi vb-bronzérmes juniorok csapatából. A bizonyítási lehetőség itt van a mostani 19 évesek előtt, mégpedig a dániai junior Eb-n: téthelyzetben megmutathatják, mire képesek, hiszen a felnőttek szövetségi kapitánya valamennyi meccsüket végignézi majd” – idézi a szövetség honlapja Hajdut, aki szeretne a legjobb négyig jutni a kontinensviadalon.

„A torna mezőnye kiegyensúlyozott. A svédeket tavaly az ifjúsági vb-n kétszer is legyőzte a csapat, ismerjük tehát őket, erős válogatott. Elemezzük a spanyol és a szlovén válogatott játékát is. Utóbbi két együttes tavaly nem jutott ki a vb-re, sőt 2011-ben a szlovénok az ifjúsági Eb-re sem, amelyen mi a 4., a svédek a 6., míg a spanyolok 11. helyen végeztek. A számok alapján jó esélyünk van tehát megnyerni a csoportot, de az utánpótláscsapatoknál a napi forma talán még hatványozottabban befolyásolja a mérkőzések eredményét, így biztos vagyok benne, hogy egyik csoportmérkőzésünk sem lesz könnyű. A legjobb nyolc között a korosztályos világbajnok és házigazda dánok mellett a hollandokkal találkozhatunk nagy eséllyel, velük tavaly a vb-n döntetlent játszott a magyar csapat. Utánpótlásedzőként azonban a legfontosabbnak azt tartom, hogy a saját játékunkra figyeljünk, azt gyakoroljuk be és valósítsuk meg. Az ellenfeleket nekem kell ismernem, hogy ha kell, közbelépjek, változtassak. Jó lenne a legjobb négy közé jutni Dániában.”

A MAGYAR NŐI JUNIORVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bíró Blanka (Vác), Ferenczi Annamária (FTC Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Veszprém Barabás Duna Takarék)
Jobbszélső: Lukács Viktória (FTC Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Szekerczés Luca (FTC Rail Cargo Hungaria), Schneider Éva (Siófok Galérius Fürdő)
Irányítók: Tóth Gabriella (Veszprém Barabás Duna Takarék), Ivanics Dóra (Vác), Buzsáki Nikolett (ÉTV Érd), Kurucz Ivett (Veszprém Barabás Duna Takarék)
Beállók: Mészáros Rea (Vác), Sirián Szederke (Győri Audi ETO)
Balátlövők: Bárány Krisztina (Veszprém Barabás Duna Takarék), Walfisch Mercédesz (Budapest Bank Békéscsaba), Virág Noémi (Vác)
Balszélsők: Korsós Dorina (Győri Audi ETO), Szondi Zsófia (Vác)

Szövetségi edző: Hajdu János
Kapusedző: Bartalos Béla
Technikai vezető: Tóth Ferenc
Orvos: dr. Kisegyházi Attila
Masszőr: Schrenk Péter
Videóelemző: Berta Sándor

NŐI U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2013. AUGUSZTUS 1–11., DÁNIA
CSOPORTBEOSZTÁS

A-csoport: Norvégia (U18 vb-3.), Románia (U18 vb-4.), Szlovákia, Portugália (U18 vb-19.)
B-csoport: Oroszország (U18 vb-2.), Franciaország (U18 vb-7.), Németország, Ausztria
C-csoport: Dánia (U18 vb-1.), Hollandia (U18 vb-10.), Horvátország (U18 vb-14.), Csehország (U18 vb-13.)
D-csoport: MAGYARORSZÁG (U18 vb-5.), Svédország (U18 vb-6.), Spanyolország, Szlovénia

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
2013. augusztus 1. 18.00: Magyarország–Spanyolország
2013. augusztus 2. 18.00: Szlovénia–Magyarország
2013. augusztus 4. 18.00: Magyarország–Svédország

A csoportok első két-két helyezettje jut a legjobb 8 közé. A középdöntőben újabb két mérkőzés után a középdöntőcsoportok első két-két helyezettje kerül az elődöntőbe.

Középdöntő: augusztus 6., 7.
Elődöntők: augusztus 9.
Döntő, helyosztók: augusztus 11

Forrás: www.nemzetisport.hu

Fotó: www.origo.hu

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek