Csatlakozás

Női kézilabda Eb – Vereség a spanyoloktól, két ponttal a középdöntőben

magyar-spanyol

Friss

Női kézilabda Eb – Vereség a spanyoloktól, két ponttal a középdöntőben

Az utolsó négy percben gól nélkül maradó magyar válogatott 27-26-ra kikapott a spanyol csapattól a magyar-horvát rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság győri csoportzárásán, így a lehetséges négy pontból kettőt visz magával a szombaton kezdődő debreceni középdöntőbe.

A csoport, 3. forduló:
Spanyolország-Magyarország 27-26 (13-13)
—————————————-
Győr, Audi Aréna, 5000 néző, V: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
gól: Martin 10/4, Mangue 4, Chavez 3, Pena 3, Egozkue 3, Lopez 1, Pinedo 1, Elorza 1, Cabral 1, illetve Tomori 6, Triscsuk 6/6, Szucsánszki 3, Planéta 3, Kovacsicz 3, Kovacsics 2, Bulath 1, Bódi 1, Erdősi 1

Teltház, 5000 néző várta a csoportrangadót. Chavez a kezdés után fél perccel letaglózta Tomorit, így gyorsan emberelőnybe került a magyar csapat, ám ellépni nem tudott. Mindkét együttes kemény védekezéssel nyitott, ráadásul a két kapus, Kiss, illetve Navarro jól védett. 5-3-ról könnyedén egyenlítettek a spanyolok, különösen Martin volt elemében, gyakorlatilag nem tudott hibázni.
Negyedóra elteltével először vezetett az ellenfél a ferencvárosi légiós, Pena találatával (7-6). Nem maradt el az időkérés Németh András szövetségi kapitány részéről, majd egy újabb emberelőny alatt sikerült egyenlíteni (8-8). Két rossz bejátszás után megint leszakadtak a magyarok, akiknek aztán komolyan meg kellett küzdeniük a felzárkózásért. A 26. percben lett ismét egyenlő (11-11) az állás. Bulath nem úszott meg egy lerántást, majd Kiss rúgta ki Cabral büntetőjét. A hátrányban Kovacsics talált be, ezzel megint a hazai együttesnél volt az előny, a spanyolok ettől zavarba jöttek, edzőjük pedig időt kért, aminek egyenlítés lett az eredménye.
Planéta, aki 198 centiméteréve az Eb magassági rekordere, gyors góllal jelezte, hogy a második félidőben pályára lépett. Kovacsics kiállítása alatt a vészkapus Kovacsicz volt eredményes, és megint hátrányban tudott rövid időre előnyhöz jutni a magyar válogatott.
Óriási volt a hangzavar az arénában, a bírók sípját nem lehetett hallani, majd Tomori villanásai váltottak ki fülsüketítő hangorkánt. Cabral büntetésekor csak Tomori talált be, majd amikor először vált háromgólossá a különbség (43. perc: 21-18), időt kértek a spanyolok. Aztán ismét szorosabb lett az állás, Kisst Herr váltotta a kapuban, de Martint ő sem tudta megállítani: a 48. percben már a tizedik gólját lőtte (22-22).
Az 5-1-re elveszített szakaszt követően Németh kérte magához a játékosokat, Tomori pedig szép góllal lendületet adott a csapatnak. Ráadásul Chavezt kiállították, Triscsuk pedig továbbra is könyörtelenül értékesítette a hétmétereseket.
Azonos létszámnál Navarro és Herr is tartotta a lelket társaiban, a kapusokon nem múlott semmi, kijavították a mezőnyjátékosok hibáit. Másfél perccel a vége előtt Mangue 27-26-ra módosította az állást, Németh pedig azonnal időt kért.
Pinedo ledöntötte Planétát kiállítást érően, az emberelőnyben Tomori ellen pedig támadó szabálytalanságot fújtak. A következő támadással a spanyolok “lefuttatták az időt”, így százszázalékos mérleggel zárták a csoportot.
Németh András a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy hajszálon múlott a győzelem: “Sajnos nem mi szereztük meg a két pontot, nüanszok döntöttek. Remélem, tanulunk a hibákból és akkor a szoros meccseken mi fogunk győzni.”
Kollegája, Jorge Duenas megjegyezte: nagyszerű mérkőzés volt, amelyen a kritikus pillanatokban jobban összpontosított csapata.
Tomori Zsuzsanna csapatkapitány szerint az volt a döntő, hogy 21-18-as vezetésük után, amikor a spanyolok védekezési stílust váltottak, nem tudtak rá reagálni.
“Ellövöldöztük a labdákat, keveset mozogtunk, ezek helyett többet kellett volna futnunk üres helyekre” – mondta az átlövő.
A magyarok szombaton az egy ponttal érkező román, hétfőn a szintén egypontos dán, szerdán pedig a négypontos norvég válogatottal mérkőznek meg, mindhárom napon 20.30-kor lépnek pályára. A középdöntős csoport első két helyezettje jut a budapesti elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszik majd a Papp László Arénában.

Korábban:
Lengyelország-Oroszország 29-26 (13-11)
Vasárnap játszották:
Magyarország-Oroszország 29-29
Spanyolország-Lengyelország 29-22
Kedden játszották:
Magyarország-Lengyelország 29-23
Spanyolország-Oroszország 25-24

A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 6 pont
2. Magyarország 3
3. Lengyelország 2
——————
4. Oroszország 1
A középdöntőbe a norvégok és a spanyolok 4-4, a magyarok 2, a dánok és románok 1-1, a lengyelek pedig 0 pontot visznek magukkal.

MTI

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek