Csatlakozás

Nyílt levél a Sportklub vezetőségének

Bulvár

Nyílt levél a Sportklub vezetőségének

A Polgári Platform az elmúlt szezonban partnereivel, az MLSZ, illetve több hazai labdarúgó klub hathatós támogatásával sikeres kampányt folytatott a rasszizmus ellen, és ennek hatása már a stadionokban is tapasztalható. A siker azonban nem mindenhol jelenik meg egyformán. Megdöbbenéssel tapasztaljuk ugyanis, hogy a Sportklub egyik műsorába beférkőzött a szexizmus, ami a rasszizmus testvére.
Amennyiben a szexizmus, a nőgyűlölet megengedett, akkor nem csodálkozhatunk azon sem, amikor a hazai szurkolók egy csoportja cigányozik, vagy Romániában magyarozik a lelátókon.

Balogh Tamás sportriporter, a Sportklub Dodzsem című műsorának május 9-i adásában azon élcelődött, hogy egy női sporteseményen nem a sportágra, és az ott látható teljesítményre kíváncsiak a férfinézők, hanem arra, hogy hogyan néznek ki a versenyzők. Ezért is elképesztő szerinte, hogy egy nő lehet egy francia másodosztályú focicsapat edzője, illetve hogy a nők egyáltalán focizhatnak. Ott ugyanis nincsen „feszes úszódressz”.

Szeretnénk jelezni, hogy a Polgári Platform egyetlen tagja és a magyar szurkolók sem azért rágták tövig izgalmukban a körmüket, mert a 14 éves Egerszegi Krisztina testét nézegették, hanem azért, hogy megnyerje Szöulban az aranyat magának, és Magyarországnak. Ónodi Henriettával is ugyanígy voltunk Barcelonában.
Hiszünk egy olyan világban, ahol ez a beszéd megengedhetetlen, és következményekkel jár a Sportklubban.
Egy európai országban megengedhetetlen ez a beszéd.
Egy olyan európai országban például mindenképpen, amely motorja a nyugati világnak, és amelyet Angela Merkel vezet, akin szintén viccelődött Balogh Tamás. Egy német érdekeltségű csatornánál ez elképzelhetetlen lenne, illetve mindenhol, ahol hisznek a nyugati nyitásban, toleranciában, gazdagságban és sikeres együttélésben.

Polgári Platform

A Polgári Platform 2013 őszén indította „Szurkoljunk a rasszizmus ellen!” kampányát annak érdekében, hogy a pályákról – a drukkerekkel közösen – kiűzze a rasszizmust, a lelátókat pedig ismét a csapatukat buzdító szurkolók tölthessék meg. A szervezet első akciójaként 2013 szeptemberében antirasszista demonstrációt tartott mintegy 100 aktivista részvételével egy futballmérkőzésen. A szurkolók – többek között – „Magyarok vagyunk, nem rasszisták” feliratú molinót feszítettek ki. Kezdőrúgó kampányuk során pedig Gesztesi Károly (március 22., MTK–Videoton), Pisont István (április 5., Budapest Honvéd-DVTK), Hajdu Attila (május 10., FTC-DVTK), valamint Rudolf Gergely (május 31., Győri ETO–Mezőkövesd) hívták fel a figyelmet arra, milyen fontos fellépnünk a hazai pályákon tapasztalható rasszista megnyilvánulások ellen. A Polgári Platform kampányát több hazai klub támogatja, köztük a Budapest Honvéd, az MTK, az FTC és a Győri ETO.

Forrás: FLOW PR a Communications First tagja

Fotó: www.nb1.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13