Csatlakozás

Őszi szezont záró interjú David Davis mesterrel

Friss

Őszi szezont záró interjú David Davis mesterrel

2018 őszén edzőváltásra került sor a Telekom Veszprém csapatának kispadján. Az új vezetőedző David Davis lett, akit október 9-én neveztek ki a gárda élére. Az együttes teljesítménye azóta fokozatosan javul, és az elmúlt hetekben már több nagyszerű győzelmet is aratott a Bajnokok Ligájában. A mögöttünk álló bő két hónapról beszélgettünk a spanyol szakemberrel.

Az őszi idény során több nem várt vereséget is elszenvedett a csapat, de november közepétől már csak győzelmeket értünk el – köztük fontos diadalokat BL-ben – és a csapat játéka is meccsről meccsre jobb. Hogyan foglalná össze az őszi idényünket?
Az első pár találkozó elég nehéz volt számomra, mert szerettem volna bevezetni a saját rendszerem, de nem volt rá idő, így csak szépen apránként sikerült. Jól fel kellett készülnünk az összecsapásokra. Nem volt egyszerű, de a játékosok gyorsan tanulnak, amivel elégedett is vagyok, hiszen ha nem így lenne, akkor lehetetlen lenne elérni a közelmúltbeli sikerekhez hasonlót. Nehéz volt, hiszen a sorsolásunk elég keménynek ígérkezett, egy Montpellier és egy Tatabánya elleni idegenbeli, majd egy Szeged elleni hazai meccsel. Az elmúlt hat év legerősebb Szegedét fogadtuk hazai pályán, mióta Juan Carlos Pastor ül a kispadon náluk. Azt gondolom, a csapat nagyon jól dolgozik, a játékosok pedig minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy tanuljanak. A támadás nem volt annyira vészes, mivel azt játszottunk, amit tudunk. Itt csak kis változásokat eszközöltem. A probléma a védelemmel volt. Mindenki azt gondolta, hogy majd egy csapásra jó lesz a védelmünk, a régebbi spanyol edzők befolyása miatt, de ez sajnos nem így működik. Sokkal több idő kell ehhez. Amint a játékosok megtanulták, és felfogták, hogy mit szeretnék, minden rendben ment.

Kinevezését követően melyek voltak a legfontosabb feladatok, amellyel a munkáját kezdte?
A legfontosabb az volt számomra, hogy a játékosok megértsék, mit szeretnék tőlük, és hogy az új rendszert szépen lassan be tudjam vezetni. Nem lehetetlen az új szisztémát bevezetni. Szerettem volna, ha mindenki fontosnak érzi magát a pályán, a csapatban vagy éppen az edzéseken. Azt gondolom, hogy ez átjött a játékosoknak, és mindenki a legjobb kvalitásait vonultatta fel a pályán.
A csapat játékát illetően mivel a leginkább elégedett és mi az, amivel még kevésbé?
Örülök, hogy a csapat jól dolgozik. Az első napokban a védelem és a kapusok nem igen értették, hogy mit mondok nekik, és sajnos a kapusok nem bíztak az előttük álló falban. Ezen sokat kellet dolgoznunk. A végére szerencsére mindenki tökéletes harmóniába került a rendszerrel. Támadásban mindenki ugyanúgy játszott, ott csak kisebb dolgokat változtattam, ami a különbséget jelentheti egy mérkőzésen. A Bajnokok Ligája egy nagyon kemény sorozat, nehéz felkészülni, pláne még nyerni is. Nem kezdte jól a csapat a szezont, ami még inkább nehézzé tette a dolgunkat. Nem igazán láttam, hogy mit lehet kihozni az idény első feléből, de már boldog vagyok, mert mindenki a legjobbját nyújtja a pályán, végig fókuszálva. Jelenleg mindennel elégedett vagyok.

Milyen a munka a fiúkkal?
Igazi profikkal van dolgom. Ha videózás közben mondok valamit, azt viszontlátom a pályán is. Mostanában egyénileg is kondiznak a fiúk. Amikor videózunk, pályára lépünk, vagy meccsre utazunk mindenki azt teszi, amiben megegyeztünk. Mindenki minőséget képvisel. Ennek nagyon örülök. Egyszerű edzeni őket, főleg most, hogy felvették az edzések, kondik és videózások ritmusát. Ha hozzájuk hasonló játékosokkal dolgozol, akkor viszonylag egyszerű dolgod van. Az eredmény már más kérdés.
Visszatekintve az eddig itt töltött időre, mely pillanatokra emlékszik vissza a legszívesebben?
Ideérkezve azt láttam, hogy mindenki aggódik a Klub miatt, mivel a Veszprém több, mint egy csapat. Azt láttam, hogy az irodában mindenki aggódott, a játékosok nem érezték jól magukat, mert szerették volna újra a kézilabda örömét és a győzelem ízét átélni. A Szurkolók imádják ezt a Klubot. Beszélgettem is néhányukkal, és elmondták, hogy mit jelent nekik a Veszprém. Félig angolul, félig magyarul (Nevet), de megértettem a lényeget. Beszéltem egy orvossal is, aki elmondta, hogy a Veszprém az élete, és sírt az utóbbi eredmények láttán, viszont mióta Carlos és én ülünk a padon sokkal vidámabb, és az eredmények is jobbak. Ez nagyon megindító volt számomra, mert itt rájöttem, hogy a Veszprém több mint egy csapat. Országszerte szeretik a csapatot, és majdnem mindennap beszélek emberekkel a Klubhoz fűződő érzelmeikről. A csapat körül dolgozóknak is jobb a közérzetük. Ez engem nagyon megérint, mert már tudom, hogy nekem itt keményen kell dolgoznom, hiszen a Veszprém több mint egy Klub.

Hogy tetszik Önnek Veszprém, illetve Magyarország?
Nem sok mindent láttam belőle sajnos, mivel mindig dolgozom, vagy úton vagyok, így nincs sok szabadidőm. Remélem, hogy élvezhetem majd Budapestet, a Balatont és még sok mindent egy szünet alkalmával. Szeretnék többet tudni a kultúráról, mert érdekel és fontosnak tartom, hogyan működnek a magyar emberek. Szeretném a nyelvet is megtanulni. Most még vannak más prioritások, de remélem, később még lesz alkalmam élvezni Magyarországot.

Hogyan telnek majd az ünnepek Önnél?
Kairóban töltöm a karácsonyt, ahol a húgom is meglátogat. Egészen december 26-ig itt leszek, mert lesz egy felkészülési tornánk az egyiptomi válogatottal, majd ezután Spanyolországba utazom a családomhoz, és most Édesanyám is Valladoidba utazik hozzánk. Január elsején már repülök is vissza Kairóba, hogy elvégezzük az utolsó simításokat a világbajnokság előtt.

Köszönjük az interjút és boldog karácsonyt kívánunk!
Köszönöm szépen! Boldog karácsonyt Mindenkinek!
(Telekom Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek