Csatlakozás

Példátlan összefogás Horváth Nikiért

Bulvár

Példátlan összefogás Horváth Nikiért

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetői és játékosai egy emberként szorítanak fiatal játékosuk, Horváth Niki teljes felgyógyulásáért, és mihamarabbi visszatéréséért. Az alábbiakban az Akadémia nyílt levelét olvashatják:

A mindössze 16. évében járó, gyulai tehetség egy éve kezdte tanulmányait a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában. Fél éve fájdalmas tragédia törte meg a boldog család életét: gyógyíthatatlan betegségben elvesztették az édesanyát. Az akadémia akkor is minden segítséget megadott az édesapának és Nikinek, hogy átvészeljék a súlyos hónapokat. Egy új, reményt adó felkészülés elején jött a döbbenetes hír: edzőtábor helyett kórház, és azonnali műtét vár az ifjúsági keret irányítójára. A gerincét támadta meg a betegség, mely bénulással fenyegetett. A halaszthatatlan műtétre Debrecenben került sor, a rehabilitációt Szegeden és Budapesten végzik. Nem kell részletezni, milyen költségekkel jár ez a hosszadalmas folyamat, amely újabb megpróbáltatás az édesapának.

Az Akadémia vezetése azonnal döntött a segítségnyújtásról, melyet elsősorban belső körben szervezett gyűjtésből kívántak fedezni, de a visszajelzések alapján mégis a nyilvánossághoz fordulnak.

„Niki tragédiája személyesen is megérintett, hiszen sportoló és édesanya is vagyok – kezdte mondandóját Radulovics Bojana szakmai igazgató. – Nem engedjük el senki kezét a bajban. Arra az elhatározásra jutottam, hogy felajánlom árverésre a 2003-as zágrábi döntőben viselt mezemet, ami az egyik legkedvesebb ereklyém. Remélem, hogy ezzel ráirányítom a figyelmet a kézilabdás összefogásra, ami nem csak a sikerekről szól. A befolyt összegből elsősorban a gyógyuláshoz szükséges kezeléseket, eszközöket, és a megnövekedett költségeket szeretnénk fedezni. Van egy nagyobb tervünk is: egy alapítvány létrehozása.”

Erről már Szemenyei István ügyvezető beszélt:

„Megható a segíteni akarás, ami Niki felépülését kíséri. Sajnos az akadémia is olyan, mint egy nagy család: az örömök mellett vannak nehézségek, egyéni krízishelyzetek. Ezek orvoslására is be kell rendelkeznünk. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy Kohász Kézilabda Alapítvány néven egy támogató, segítő szervezetet hozunk létre a bajbajutott játékosok érdekében. A most indított gyűjtés így kettős célt szolgál: közvetlenül Horváth Niki családja részére szeretnénk eljuttatni egy gyors segítséget, illetve elindítani az alapítvány létrehozását. Aki az elkövetkező napokban felajánlást tesz, mindkét ügyet segíti. A támogatásnak több formája is lehetséges. Az augusztus 23-24-ei III. Kohász Kupa nézői az egyébként ingyenes tornán a belépőnek szánt összeget bedobhatják a bejáratnál elhelyezett urnába. A kohaszkezi.hu oldalon licitálni lehet Radulovics Bojana mezére augusztus 24-én 16.00 óráig.”

Az akadémia számlájára befizetett felajánlással is lehet segíteni, ahol a közlemény rovatba kérik beírni: Kézilabda Alapítvány, számlaszám: 12024009-01277452-00100009. Vállalkozások, egyéni vállalkozók számla ellenében, illetve hivatalos támogatásként is nyújthatnak adományt, a titkarsag@kohaszkezi.hu címen lehet jelentkezni egyeztetés érdekében. A DKKA a felnőtt bérletekből ezer, a nyugdíjas és ifjúsági bérletekből ötszáz forintot az alapítvány részére biztosít.

Forrás: www.nemzetisport.hu

Fotó: www.duol.hu

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek