Csatlakozás

Pontoosabb befejezések szükségesek

Friss

Pontoosabb befejezések szükségesek

DELI RITA, AZ ALBA FEHÉRVÁR KC VEZETŐEDZŐJE SZERINT A HOZZÁÁLLÁSSAL NINCS GOND
Természetesen örülök a torna megnyerésének, de ezúttal sem az eredményen volt a hangsúly. A Michalovce csapatával tavaly ősszel, négyszer találkoztunk – a két klub között, hosszú évek óta remek a kapcsolat -, kétszer felkészülési meccsen, kétszer pedig az EHF-kupában, a harmadik selejtezőkörben. Jobbak voltunk náluk mindegyik mérkőzésen, mint ahogy ezúttal is, 34-25-re győztünk. Két nappal később a megyei rivális, mindig jó játékerőt képviselő dunaújvárosiakkal mérkőztünk, gyakorlatilag ez volt a torna fináléja. Jól kezdtünk, aztán a vendégek fordítottak, több góllal sikerült ellépniük. Az összecsapás végén egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük, úgy tűnt, győztesen hagyjuk el a játékteret. Végül döntetlenre végeztünk, kiegyenlített csata volt, a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést – mondja Deli Rita.

– Mivel 34-25-re vertük a nagymihályiakat, az újvárosiak pedig 31-22-re, a több lőtt gólnak köszönhetően a tanítványaid örülhettek.

– A gyakorlás volt a legfontosabb, amit erős ellenfelek ellen meg is tudtunk valósítani, ezzel együtt természetesen nyerni mindig jobb, mint veszíteni. Két, kimondottan hasznos meccset vívtunk, különböző stílusú csapatokkal. A labdás gyakorlatok mellett javában végezzük az erőnléti munkát, ebből következően a lányok nem voltak frissek. Sok, pozitív visszajelzést kaptam, főleg a támadójátékban, a helyzetek kialakításával nincs gond, az értékesítéssel még igen. Ebben kell feltétlenül javulnunk, ha a felkészülés gyorsító szakasza következik, reményeim szerint a pontos befejezésekkel sem lesz gond. A bajnokság szeptemberi kezdetéig több mérkőzés vár még ránk, augusztus utolsó hétvégéjén a Fradi tornáján veszünk részt a Népligetben. Az még komolyabb értékmérő lesz, a mi csoportunkban szerepel a Siófok és a Ljubljana, az pedig az elő két derbi után derül ki, a folytatásban kivel mérkőzünk a keresztjáték során. Közönségünk a Trondheim ellen láthatja utoljára hazai pályán az együttest, majd indul az NB I-es pontvadászat.

– Tavaly a 6. helyen végeztünk, nem léptük ki a nemzetközi színtérre. Nyilván most jobbra számítasz.

– Igen, szeretnénk előrelépni. Ám tudni kell, hogy a magyar bajnokság nagyon erős, a világon alighanem a legerősebb. Minden győzelmet meg kell becsülni. A Győr idén kiemelkedik, a Fradi is erős – bár talán ezúttal kevésbé, mint a korábban, – valamint az Érd is meghatározó lesz, aztán komoly tülekedés várható a további helyezésekért. Mindenki erősített, szeretne minél előbb végezni. Mi is.

– Sokan távoztak, ebből következően érkeztek is.

Úgy gondolom, az értékeinket sikerült megtartanunk, valamint aktívak voltunk az átigazolási piacon. A két, orosz játék kulcsemberünk meghatározó lesz, fizikálisan nagyszerű adottságokkal rendelkeznek és a labdával is jól bánnak. Sokat várok a nyáron igazolt, fiatal tehetségektől, valamint a saját nevelésű fiataljainktól is. Herr Orsi pótlását gyorsan meg kellett oldanunk, kapusunk az első edzésen szenvedett térdszalag-szakadást. A helyére szerződtetett Sonja Barjaktarovicról tudtuk, hogy remek kapus, ám az utóbbi két évben a török bajnokság nem állította komoly feladat elé. Erőnléti gondokkal küzdött, amikor edzésbe állt. Kezdi utolérni magát, meggyőződésem, ha visszanyeri korábbi formáját, erősségünk lesz. Nagyon jó benyomásokat tett rám másik kapusunk, Mistina Kitty is, valamint, ha úgy alakul, Vajk Eszterre is számíthatunk. Minden jel arra mutat, egységes, nagyon jó szellemű együttessel vágunk neki az új szezonnak. Az edzőmeccsek azt mutatták, hogy a lányok nagyon tudnak egymásért küzdeni. Másként nem is lehetünk sikeresek.

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek