Csatlakozás

Popovics továbbviszi az Andersentől tanultakat

Bulvár

Popovics továbbviszi az Andersentől tanultakat

Bojana Popovics, a montenegrói női kéziklasszis nemrégiben önéletrajzi könyvet jelentetett meg Dániában, pályafutásának legfontosabb színhelyén. Bár tavaly visszavonult, jelenleg a Buducsnoszt Podgorica sportigazgatójaként tevékenykedik. Azt állítja, sokat köszönhet annak a montenegrói mentalitásnak, miszerint mindennel együtt lehet élni.

2002-ben igazolt a dán Slagelséhez és meglepődve tapasztalta, hogy ott szinte homlokegyenest az ellenkező felfogással élnek az emberek: ha nem hull valami az ölükbe, odébbállnak. Bár a montenegróiak sosem adják fel és a maximumra törekszenek a pályán, úgy a dánok számára nem dől össze a világ, ha kihagynak egy ziccert – ennek a hozzáállásnak is megvannak az előnyei, amiből viszont Popovics tanulhatott. Ha egy dán hibázik – hamar továbblép, nem gondolkodja túl a dolgot, ha egy montenegrói jár ugyanígy – bestresszel.

A hatszoros BL-győztes átlövő sztáredzőjéről, Anja Andersenről is nyilatkozott. Elmondta, milyen sokat jelentett neki az a „felelősségteljes szabadság”, amit vallott Andersen. Arra tanította őket, hogy akkor lehetnek legjobbak a pályán, ha mindnyájan, egyenként igyekszenek maximálisan odatenni magukat a sikerért. Fontos, hogy a csapattagok egyenként kvázi saját edzőikké váljanak a pályán, aminek segítségével ellenőrzésük alá vonhatják a mérkőzést, mivel gondolkodnak a kézilabdáról. Ezt a felfogást szeretné Popovics a Buducsnosztnál is meghonosítani.

Fotó: www.nemzetisport.hu

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek