Csatlakozás

Pozitív benyomások

Friss

Pozitív benyomások

A héten Hévízen edzőtáborozik a magyar női válogatott, az új szövetségi kapitány, Kim Rasmussen vezetésével.

Remekül dolgoztak a lányok az első héten, jó hangulatban telnek az edzések. A kerettagoknak rögtön az elején elmondtam, hogy minden tréningen száz százalékot kérek, és nem csak most, az első héten, hanem a közös munkánk alatt mindvégig. A játékosok rendkívül nyíltan, konstruktívan állnak hozzá a munkához, remek attitűddel. Gyorsan átvették a kéréseimet, tehát már az első edzéstől kezdve jó az együttműködésünk – számolt be tapasztalatairól Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

– Mire koncentrál az első közös edzőtábor alkalmával? A csapategység kialakítására, az önbizalom-növelésre, netán az első edzéseken már taktikai változtatások, elképzelések is előtérbe kerültek?
– Igyekszünk minden területen együtt dolgozni, fejlődni. Maximálisan bízom a lányokban, az a dolgom, hogy elérjem: ők is bízzanak magukban. Világklasszis játékosokkal dolgozhatok, de a cél, hogy csapatként játsszunk és csapatként teljesítsünk jól. Támadásban apró lépésekkel építkezünk, a védekezésünk változni fog, ezt is lassanként lehet fölépíteni.

– Nyilván követi az olimpiai kézilabdatornát, mennyire lepték meg az eredmények?
– Sejtettem, hogy Angola képes lesz meglepetésekre, őket csak kiemelkedő csapatjátékkal lehet legyőzni, ez már látszott a tavalyi világbajnokságon is. Románia gyengébben kezdett, de hosszú még a torna, az oroszok remeklése viszont szintén várható volt, bármelyik csapat számára rendkívül nehéz ellenük kézilabdázni. A végső győzelemre mindegyik negyeddöntőbe jutott csapatnak van esélye.

– Az Európa-bajnokságon egy csoportba kerültünk Montenegróval, és a kontinenstorna sorsolása után elmondta, hogy a délszlávok az olimpiára koncentrálnak, feltehetőleg az Európa-bajnokságra kevésbé fókuszálnak majd. Fenntartja állítását annak ismeretében is, hogy az együttes nem jutott be a legjobb nyolc közé Rióban?
– Dragan Adzsics kollégámnál soha nem tudhatja az ember, mire számítson… Egy-egy kudarc után a csapatok sokkal éhesebbek a sikerre, tehát bármi előfordulhat, azonban tudni kell, hogy a tavalyi hosszú klubszezont követően hosszú nyár várt a montenegróiakra, a 2016-17-es idényben pedig újra a BL-trófea elhódítása a Buducnost legfontosabb célja. Ilyen versenynaptár mellett az Európa-bajnokság nyilván jó alkalom lehet számukra, hogy néhány idősebb játékost pihentessenek, de ez természetesen az ő döntésük lesz, számomra a legfontosabb, hogy a magyar válogatott jól szerepeljen!

Görbicz Anita csapatkapitány határozott véleményt fogalmazott meg a közös munka első hetéről: – Kim Rasmussen rendkívül profi edző, pontosan tudja, mit akar, a maximumot követeli, de abszolút partnernek tekint minket. Lazítani nem lehet az edzéseken, de ez így van rendjén, nagyon pozitívak az első benyomásaink, élvezzük a közös munkát!

Ez alatt az egy hét alatt a legfontosabb, hogy építsük a lányok önbizalmát, kovácsolódjon a csapategység– mondta el Bakos István egykori sokszoros válogatott kapus, a hálóőrök edzője. – A szövetségi kapitány száz százalékot vár el az edzéseken is mindenkitől, a 99 nem elég. A szakmai munkában szabad kezet kapok, ami a bizalom jele Kim Rasmussen részéről, de természetesen ezzel nem lehet visszaélni. Nagy csodákat ugyanakkor nem lehet tenni és nem is kell, a keretbe ezúttal meghívót kapó négy kapussal az edzőtábor előtt egyeztettem, de természetesen ismerem jól valamennyiüket, Bíró Blankával Vácott több évig együtt dolgoztam. A kapusok klubbéli munkáját figyelembe véve dolgozunk. A mérkőzéseken itt a válogatottban az a legfontosabb, hogy aki éppen nincs a pályán, kívülről támogassa a társat, aki pedig a kapuban áll, mutasson magabiztosságot, és tegyen meg mindent a sikerért.

MKSZ

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek