Csatlakozás

Rajt Pozsonyban

Friss

Rajt Pozsonyban

Tartalmas, négyhetes felkészüléssel a háta mögött, a tavalyi U17-es Európa-bajnokság bronzérmeseként vág neki a magyar ifjúsági leány kézilabda-válogatott a kedden kezdődő korosztályos világbajnokságnak. A helyszín közelsége miatt sok magyar szurkoló buzdíthatja a csapatot a pozsonyi eseményen.

A világbajnoki rajt előtt két nappal, zökkenőmentesen megérkezett a leánycsapat Pozsonyba, s Hajdú János edző az egyik kisebb csarnokban (nem a mérkőzés helyszínén) már vasárnap este másfél órás edzést vezényelt a kissé megfáradt társaságnak.

Hétfőn napközben újabb ötven perces gyakorlással készül az együttes a keddi, Kína elleni rajtra.

„Az afrikai, ázsiai, amerikai csapatokról alig tudunk valamit, az ő erejüket és játékukat elsősorban a világbajnokságon mérhetjük fel – jegyezte meg Hajdu János szövetségi edző. – Az európaiakhoz mérve tudjuk, mire vagyunk képesek, az élmezőnyben van a helyünk. A csapat erénye a támadás, több, cselezni remekül tudó és az egyéni akciókat bátran vállaló játékosunk van, védekezésben azonban még javulnunk kell. Kicsit nagyobb az elvárás a lányok felé, hiszen tavaly bronzérmet szereztek az Európa-bajnokságon, de nincs ezzel semmi gond, nem árt, ha szokják a terhet.”

A játékosok többsége egyetért abban, hogy erős a csapat: tovább kell jutni a csoportból, s úgy látják, a legjobb négy közé kerülés egyáltalán nem elérhetetlen.

„A világbajnokság sokat elárul arról, hova is tartozunk a korosztályban – jegyezte meg Marczinka Zoltán, a szövetség szakmai és sportigazgatója. – A közeli helyszín miatt sok lelkes magyar szurkolóra számítunk, a drukkerek pedig rengeteget segíthetnek a lányoknak. Remek játékosok alkotják a csapatot, a felkészülés is jól sikerült, így – bár nem szeretnék számszerű helyezést mondani – nagyon szép eredménynek tartanánk az Európa-bajnoki szereplés megismétlését.”

A magyar ifjúsági leányválogatott vb-kerete:
Kapusok: DÁNYI Bernadett (NEKA), HLOGYIK Petra (FTC), SUBA Sára (FTC)
Jobbszélsők: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi DKA), KUTI Bettina (NEKA)
Átlövők: HÁFRA Noémi (FTC), HORNYÁK Bernadett (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO), PANKOTAI Luca (NEKA)
Irányítók: LAKATOS Rita (Győri Audi ETO), PÁL Tamara (Győri Audi ETO), SZABÓ Kitti (NEKA)
Beállók: PÁSZTOR Noémi (NEKA), TÓVÍZI Petra (Debrecen)
Balszélső: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (FTC)

Leány U18-as vb. Szlovákia, Pozsony
B-csoprot, 1. forduló
Magyarország–Kina 44–17 (24–10)
V.: D. Loncar, Z. Loncar (horvátok)
Magyarország: Dányi, Hlogyik, Suba (kapusok), Háfra 3, Hornyák 14, Hudák 2, Klujber 1, Kuti 1, Lakatos 3, Márton 5, Pál 4, Pankotai 4, Pásztor 6, Szabó 1, Tóvizi.Edző: Hajdu János.Kina Ld.:Huang 6,Yaung 4,Zhou 3.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.Hétméteresek: 12/12, ill, 2/1
Svédország-Spanyolország 30-25(14-13).
A-csoport,Oroszország-Németország 29-21(14-9),Horvátország-Chile 41-14(18-8),Japán-Angola 30-25(14-13).C-csoport,Románia-Paraguay 21-28(15-17),D.Korea-Norvégia 19-18(15-10. D csoport,Dánia-Egyiptom 34-20(15-10),Szlovákia-Argentina 21-12(14-10).

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

FTC: váltás a jobb átlövő poszton

Szerző 2018-03-07

Átigazolási hírek

Mariama Signaté jövőre is Érden

Szerző 2018-03-07