Csatlakozás

„Remélem, minden trófeát el tudunk majd hódítani, amiért harcba szállunk.”

Friss

„Remélem, minden trófeát el tudunk majd hódítani, amiért harcba szállunk.”

Rasmus Lauge Schmidt(dán) pár nap múlva, július 1-től már hivatalosan is a Telekom Veszprém játékosa lesz. A friss világbajnok, és kétszeres Bundesliga győztes dán balátlövő készséggel válaszolt kérdéseinkre.
Pár nap múlva hivatalosan is a Telekom Veszprém játékosa leszel, várod már az előttünk álló szezont?
Természetesen izgatott vagyok már. Nagyon várom, hogy egy új országban élhessek a családommal. Izgatottan várom az új kihívásokat, amiket elém sodor az élet.

Milyennek láttad az előző idényt a Flensburgban?
Nagyon jó szezon volt. Számomra összességében talán ez volt a legjobb idény, a német bajnoki címmel, és a hazai világbajnoksággal. A Bundesligában csak négy pontot veszítettünk, és én lettem a bajnokság legjobb játékosa is. Elégedett és boldog vagyok az előző idénnyel, és remélem, hogy talán még ennél is jobbal folytathatom itt, Veszprémben.

Milyen volt a búcsú eddigi csapatodtól?
Az elején, kicsit mérgesek voltak rám a szurkolók, hogy csapatot váltok, ami természetes. Így is kell lennie, de a hangulat hamar megváltozott. A búcsú remek volt, nagyon sok támogatást kaptam. Elismerték, mi mindent tettem a klubért. Nagyon jó volt, és mindenki rendkívül kedves volt velem.

Hogy áll a költözésed az új otthonodba?
Költözni mindig nehéz, és sok stresszel jár. Már minden cuccunk Magyarországon van, mindent hoztunk magunkkal. A feleségem és a szülei még éppen pakolásznak, ahogyan most itt beszélgetünk. Én is megyek haza és segítek nekik. A következő három-négy nap a kipakolásról fog szólni, majd haza utazunk Dániában, ahol a nyarat töltjük majd.

A családoddal érkezel hozzánk, mit gondolsz, szeretni fogják az új közeget?
Remélem, szeretnek majd itt lenni. Persze minden új lesz, és kihívásokkal fog járni. Remélem, hogy a lányunknak tetszik majd az új óvoda, és tényleg nagyon örülnék, ha szép időket tölthetnénk el itt. A családom a mindenem, szóval ha ők jól vannak és boldogok, akkor én még nálunk boldogabb leszek.

Mik az első benyomásaid Magyarországról?
Eddig szeretünk itt lenni. Jó az idő, és egy szép házban élünk. A következő napokban, amikor reméljük sikerül mindent kipakolni, körül tudunk majd nézni Veszprémben és a Balaton körül. Talán sikerül felfedezni valamit, mielőtt végleg ideköltözünk.

A csapat július végétől edzőtáborozik, majd pár edzőmeccset is játszik. Mit vársz ezektől a találkozóktól, illetve az előszezontól összességében?
Az előszezon számomra arról fog szólni, hogy megismerjem a csapattársaim. Persze ismerek sokakat, de mindenkit szeretnék. Továbbá szeretném megismerni az edzőt, és az ő játékstílusát is, mivel más lesz, mint amihez eddig szoktam. Főleg a rendszert szeretném megismerni, illetve, hogy hogyan működik. A többit csinálom, ahogy jön, és várom, hogy mennyire tudja nehézzé tenni az edzőtábort.

Mit szeretnél elérni a csapattal a következő évadban?
Minden lehető dolgot meg szeretnék nyerni, mert úgy gondolom, remek csapatunk van. Remélem, minden trófeát el tudunk majd hódítani, amiért harcba szállunk.
(Veszprém)

Tovább
hirdetés
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

 • Karabac Karabac

  Friss

  Sok a mérkőzés

  Szerző

  Nikola Karabatic (35 éves) francia válogatott többszörös olimpiai bajnok, vb és eb győztes, játszott Németországban,Spanyolországban és...

 • Friss

  Sérültek Szegeden

  Szerző

  Alig kezdődött a bajnokság és a szegedi játékosok sora hiányzik sérülés miatt. Pastor mester aligha számithat...

 • Friss

  Mikel Hansen tervei

  Szerző

  Érdekes bejelentést tett egy dán ujságnak Mikel Hansen (32 éves,136 szoros válogatott) talán a világ egyik...

 • Friss

  Angola a bajnok

  Szerző

  Véget ért a Marokkói Rabatban az Afrika bajnokság. Érdkesség, hogy a nőknél és a férfiaknál is...

 • Friss

  Mennyiből lehet kijönni?

  Szerző

  A szokás szerint a francia Handnews.Fr közli, hogy az első osztályban szereplő férfi csapatok a bajnoki...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Marko Vukin

Átigazolási hírek

Vujin Portugáliában folytatja

Szerző 2019-09-09

Átigazolási hírek

Kapus poszton erősítés

Szerző 2019-09-09

Átigazolási hírek

Az örökifjú Ceglédre igazolt

Szerző 2019-08-04