Csatlakozás

Sorsoltak a strandkézilabda vb-re

Friss

Sorsoltak a strandkézilabda vb-re

Budapesten kisorolták a július 12-17. között a margitszigeti Palatinus-strandon sorra kerülő 7. Strandkézilabda-világbajnokság csoportbeosztásait.

Az eseményen a Magyar Kézilabda Szövetség képviseletében Pálinger Katalin alelnök, Horváth Gabriella főtitkár-helyettes, nemzetközi igazgató, a szervezést koordináló HBMP Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Bíró Szabolcs vett részt. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) részéről Giampiero Masi, az IHF Strandkézilabda Munkacsoportjának elnöke, Sasa Kuburovic, az IHF Strandkézilabda Munkacsoportjának tagja, valamint Hristo Boskoski, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség irodájának képviseletében volt jelen.

Gianpiero Masi hangsúlyozta: – Fantasztikus helyszínen, a Margitszigeten kerül sor a világbajnokságra, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű versenyt láthatunk majd egy olyan városban, amely pályázik a 2024-es olimpia megrendezésére. Hasonló cipőben jár sportágunk is, amely szintén az ötkarikás játékok felé kacsingat, hiszen szeretne bekerülni programba.

A férfiak versenyében az Eb-4. Magyarország a B-csoportot választotta az 1., 2., 4., 5. és 6. kalapok kisorsolását követően, így a csoportkörben a vb-2., Eb-címvédő horvátokkal, az Eb-2. spanyolokkal, valamint Ománnal, Uruguayjal és Ausztráliával találkozik.

– A horvátokat ismerjük testközelből, ezért választottuk a B-csoportot. Az Eb-ről nem idegen számunkra a többi európai válogatott sem – mondta el Gulyás István, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya. – A kontinensen kívüli csapatok feltérképezése nehezebb, az A-csoportban lévőkkel a torna második szakaszában találkozunk, őket a vb alatt ismerhetjük meg jobban annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljünk. Szeretnénk a legjobb négy közé jutni, a legfőbb vágyunk pedig a 2017-es lengyelországi Világjátékokra való kijutás, a tornáról azonban csupán a döntőbe jutó csapatok, valamint két további európai együttes kvalifikál, így nem egyszerű a dolgunk. Hat hét áll a rendelkezésünkre a vb-re való felkészülésre, védekezésben, kapusteljesítményben kell előre lépnünk annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljünk, és külön készülünk a szétlövésekre.

A női torna csoportsorsolásakor az 1. kalapban szereplő Európa-bajnok, vb-ezüstérmes magyar válogatott az A-csoportot választotta, a torna első szakaszában így Olaszországgal, Spanyolországgal, Thaifölddel, Argentínával és Ausztráliával találkozik.

– A 2. kalapból a norvégokat szerettük volna elkerülni, az olaszokat jól ismerjük, ezért választottuk az A-csoportot – mondta el Gróz János, az Európa-bajnok magyar női válogatott szövetségi kapitánya. – Elkötelezettek vagyunk, kemény felkészülés vár ránk. Természetesen fontos a Világjátékokra való kijutás is, de mi ennél messzebbre tekintünk: nem más a célunk, mint megnyerni a világbajnokságot, hiszen jól tudjuk, mindez rengeteget jelentene a magyarországi strandkézilabdázásnak.

7. Strandkézilabda-világbajnokság, Budapest, Palatinus-strand, 2016. július 12-17.
Csoportbeosztás
Férfiak:
A-csoport: Brazília, Katar, Ukrajna, Egyiptom, Egyesült Államok, Bahrein
B-csoport: Horvátország, Spanyolország, Magyarország, Omán, Uruguay, Ausztrália

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek