Csatlakozás

Súlyosan megsérült Eduarda Amorim

amorim-brazil

Friss

Súlyosan megsérült Eduarda Amorim

Súlyos sérülést (térdszalag-szakadást) szenvedett Eduarda Amorim, a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának világbajnok, brazil átlövője.
A játékos péntek este, a brazil válogatott málagai felkészülési mérkőzésén Tunézia ellen egy felugrás után rosszul ért talajt és fájdalmas arccal esett össze. A vizsgálat kiderítette, hogy keresztszalag szakadása van a bal térdében. A klub szombati tájékoztatása szerint Amorimot műteni kell, és utána minimum fél évig nem játszhat.
A 28 éves átlövő posztján elismerten a világ egyik legjobbja. Tavaly lett világbajnok a brazil válogatottal, amellyel korábban kétszer volt Pánamerikai bajnok. A Kometal Szkopjével négyszeres macedón, a Győrrel hatszoros magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa- és kétszeres BL-győztes.
Az ETO számára nehéz lesz a tavaszi kezdés, hiszen két világsztárja, az irányító Görbicz Anita és a norvég kapus Katrine Lunde is anyai örömök elé néznek, Orbán Adrienn Amorimhoz hasonlóan még sokáig csak a lelátóról szurkolhat súlyos sérülése miatt.

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek