Csatlakozás

Szegedi siker a Zagreb ellen, hiányérzettel

Jonas Larholm ezúttal is lőtt néhány szép gólt (Fotó: Grnák László)

Férfi BL

Szegedi siker a Zagreb ellen, hiányérzettel

A Pick Szeged hazai pályán 26–24-re legyőzte a CO Zagrebet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D-csoportjának 7. fordulójában. A szünetben hat góllal vezettek a Tisza-partiak, akik így nem lehetnek teljesen elégedettek, főleg annak fényében, hogy idegenben három góllal kaptak ki a horvátoktól.

Jonas Larholm ezúttal is lőtt néhány szép gólt (Fotó: Grnák László)

Jonas Larholm ezúttal is lőtt néhány szép gólt (Fotó: Grnák László)

Idegesen, több eladott labdával kezdett a Zagreb, de az első tíz percben a Szeged játéka is akadozott. Ezután a szokása szerint remekül lövő és a társait is jól kiszolgáló Frantisek Sulc góljainak, valamint a honfitársainak gyorsan egymás után kétszer is beköszönő Alen Blazevicnek köszönhetően először tudott két góllal elhúzni a Pick. Az exveszprémi Slavko Goluza időkérése sem segített a vendégeken, akiknél igazán csak Luka Stepancic nyújtott kiemelkedőt, a jobbátlövőt nem tudta féken tartani a szegedi védelem.
A félidő második felében az ezúttal is több technikás megoldással jelentkező Jonas Larholm, valamint a padról beszálló Balogh Zsolt vette hátára csapatát, amely 84 százalékos hatékonysággal lőtt az első játékrészben, kapujában pedig Mikler Roland egészen kiváló, 50 százalékos teljesítményt nyújtott. Ennek megfelelően megnyugtató, 16–10-es előnnyel vonulhatott szünetre a Szeged.
A második félidőben alábbhagyott a hazaiak lendülete, támadásban Sulc mellől elfogytak a jó teljesítmények. A Zagreb többször is leindította vendéglátóját, fiatal tehetségei pedig bizonyították: már most többek, mint tehetségek. A 18 éves Lovro Mihic a szélről, Stipe Mandalinic (20) és Luka Stepancic (22) pedig átlövésből vette be egyre többször Miklert, akit Tatai Péter váltott a szegedi kapuban.
A kiélezett végjátékban a hazai siker már nem volt kérdéses, az viszont fontos lett volna, hogy legalább három góllal nyerjen a Pick. Ez nem sikerült, így a két pont ugyan megvan, de az egymás elleni eredmények a Zagrebnak kedveznek.

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek