Csatlakozás

Szombaton mindenki jöjjön zöld ruhában!

Friss

Szombaton mindenki jöjjön zöld ruhában!

EHF Női Bajnokok Ligája Középdöntő
Győri Audi ETO KCBuducnost Podgorica
2016. január 9. szombat, 16 óra, Audi Aréna Győr

Elkeltek a jegyek a Podgorica elleni meccsre, akinek tehát nincs bérlete vagy előre megváltott jegye, már nem fog tudni vásárolni a helyszínen.

Az eurohandbal.com adatai szerint a csoportmeccsek során az Audi Arénában szurkoltunk a legtöbben, az átlagos őszi nézőszám 4732 fő volt az ETO hazai meccsein. A női BL-ben tehát a mi arénánk tartja a nézőcsúcsot, amely ezen a hétvégén tovább javul, hiszen minden jegy elkelt a rangadóra. Ahogy korábban jeleztük, az ellenfél nem hoz magával szervezett szurkolótábort, így szinte az egész csarnok a Hajrá ETO-tól zúghat majd. A hangulat érdekében a rendezők arra kérik a szurkolókat, hogy zöld ruhában jöjjenek, az ETO színébe borítva ezzel az egész Arénát.

Ambros Martín a tegnapi média nyilvános edzésen nyilatkozott az előttünk álló meccsről:

Zsuzsi pótlására egy erős játékost sikerült szerződtetni Ida Alstad személyében. Mennyire tud majd Ida hatékonyan segíteni, mit vársz tőle?

Alapjában véve Ida nem Zsuzsi pótlására érkezik, hanem azért, hogy segítse a csapatot egy fontos poszton sérült játékos hiányában. Ez azonban nemcsak az ő feladata, az egész csapatra extra terhet ró, mindenkinek hozzá kell tenni pluszban.

Idának csupán egy hete van a csapatba beilleszkedni a Podgorica meccs előtt, gondolod, hogy észrevehetően fog tudni hozzátenni a játékhoz?

Ez valóban nem könnyű, nemcsak azért mert új játékos, hanem mert éppen az aktuális BL-címvédő ellen debütál. Alapvetően az egész csapattól extra teljesítmény és nagy összetartás szükséges, hiszen ők már nyár óta együtt dolgoznak.

Néhány hétre Görbe is kidőlt, amely Nycke számára jelent extra játékidőt és felelősséget. Hogy látod, főleg fizikailag fogja bírni ezt? Bizonyára Misi is inkább irányító poszton fog játszani..

Így van, Nyckének éppen ez a feladata, de nem szabad elfelejteni, hogy ez egy csapatjáték, ahol a siker kulcsa a játékosok összetartása, együttműködése, tehát nem egy-egy játékoson vagy pozíción múlnak az eredmények.

Milyennek látod a lányok fizikai állapotát? Érezhető-e fáradtság a VB után, vagy inkább jó hatással volt ez a felpörgetett időszak rájuk?

Mindannyian emberek vagyunk, nem gépek, vagyis minden körülménynek hatása van a teljesítményünkre, állapotunkra. Azonban a győztes mentalitás azt mondja, hogy ne azzal törődj, mennyire vagy fáradt, hanem azzal a kihívással, amely előtted áll.

Szombaton talán a BL-mezőny legerősebb ellenfelével nézünk szembe, amely soraiban tudja a VB legjobb játékosát, Cristina Neagut is. Szerinted mivel tudjuk megnyerni a meccset, egyúttal megállítani a kiváló átlövőt?

Továbbra is hangsúlyozom, hogy ez egy csapatjáték. Egy bajnokságot egyetlen játékos nem tud megnyerni, legfeljebb egy meccset, de egy sorozatot biztosan nem. A Buducnostnak is csapatként sikerült mindez a tavalyi szezonban. Hibát követnénk el, ha kizárólag Neagura fókuszálnánk, hiszen a többi játékosuk is kiváló. Akkor fogunk nyerni szombaton, ha egyénileg és csapatként is, a meccs minden pillanatában és fázisában a legjobbunkat tudjuk nyújtani.

(Győri Audi ETO KC)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13