Csatlakozás

Tiszta játékvezetést kérünk!

Bulvár

Tiszta játékvezetést kérünk!

Az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában nem tudott bejutni a döntőbe, ugyanis a THW Kiel útját állta. Ez azonban nem egy borzasztó dolog, hiszen a Final Fourig való eljutás hosszú, rögös útján olyan csapatok hullottak ki, mint a Metalurg vagy a Vardar Szkopje, a PSG vagy a Löwen és még sorolhatnánk.
A Flensburg ugyan kiverte nagy nehezen a Barcelonát hétméteresekkel, de a katalánok nem számoltak azzal, hogy a Veszprém ellen nem lesz “sima sika”. A bronzcsatában ugyanis a Veszprém az első félidőben kiegyensúlyozott játékkal, kiváló védekezéssel, egygólos előnnyel tudott a szünetre kimenni.
A második félidő nem volt annyira sima, de volt, hogy néggyel is vezettek a bakonyiak, majd az utolsó 1-2 percben – a Barcelona vezetése mellett – érthetetlen játékvezetői döntések sorozatát mutatták be a fehérorosz bírók. Hetest fújtak a Barcának két belemenést követően, azután a hetest semmizték, mivel Xavier Pascual már másodpercekkel azelőtt időt kért, közben tizennyolc másodpercig ment az óra, a játék viszont állt…valljuk be ez így nem sportszerű. Vagy a szakértelem teljes hiányáról, vagy a rutinosabb csapat felé történő pályalejtés kétségbeesett harcáról volt szó. Ilyen halmozott hibákat egy ekkora kaliberű nemzetközi tornán nem lett volna szabad elkövetni.
Xavi Pascual azt nyilatkozta, hogy a motiváltabb csapat győzött, de maradjunk annyiban, hogy a 18 másodperc a kézilabdában tengernyi idő.
Nagy László így vélekedik a történtekről: „Volt néhány érdekes és furcsa ítélet velünk szemben, de ezzel mi, játékosok most nem akarunk foglalkozni.” „A Kiel ellen is megvolt a lehetőség, de akkor több hiba csúszott a játékunkba. A Barcelona ellen viszont a bírói ítéleteket is fel kellett dolgoznunk, mert néha nem értettük, mit történik, miért úgy történik”
Sokan hitték, hogy a Final Four egyik beugró, leggyengébb és úgymond legesélytelenebb csapata a Flensburg, s lásd, mi történt: elvitték a BL-trófeát.
A lényeg az, hogy mindig le tudjuk vonni a megfelelő konzekvenciákat: 2002 után nem lett újra BL-döntős a Veszprém, azonban, mint minden nagy eseménynél, a tapasztalat nagyon sokat számít. A bakonyiak – igaz, nem nyertek bronzot, sem ezüstüt, sem aranyat, – de olyan nemzetközi tapasztalatra tettek szert, amely a későbbiekben, akár jövőre is nagy adu ász lehet a tarsolyukban.
A veszprémiek tiltakozásukkal az európai szövetséghez fordulnak, hogy vizsgálják ki a játékvezetők ténykedését.

Fotó: www.delta2002.hu

Hozzászólások

Továbbiak innen: Bulvár

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek