Csatlakozás

Történelmi siker

Friss

Történelmi siker

Hat góllal győzött Asztrahányban Eb-selejtezőn Oroszország ellen a magyar férfiválogatott, minden idők legnagyobb különbségű sikerét aratva riválisa ellen, a nemzeti együttes ezzel egyszersmind nagy lépést tett a kontinenstornára való kijutás és a csoportelsőség felé.

Férfi Európa-bajnoki selejtezők, 7. csoport:
3. forduló:
OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 19-25 (10-15)
Asztrahány,3700 néző. V: Leszczynski, Piechota (lengyelek).
OROSZORSZÁG: Grams, Kirejev (kapusok), Gorbok 1, Gorpisin, Gyibirov 5 (3), Kalaras, Kiszeljev 3, Koszorotov 3, A. Kotov, K. Kotov 1, Kovaljev 1, Mihalin 1, Santalov 4, Siskarjev, Szoroka, Vinogradov. Szövetségi kapitány: Eduard Koksarov.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin, Balogh 5 (2), Bánhidi 5, Bóka 3, Hornyák 2, Juhász, Lékai, Ligetvári 2, Máthé 1, Rosta 2, Sipos 1, Szita 4, Szöllősi, Vasic. Szövetségi kapitány: Csoknyai István, Vladan Matics.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a találkozó elején, Mikler pedig az első két orosz hetest hárította, míg Balogh betalált büntetőből, így 4-3-ra vezettünk. Szita arca vérbe borult, így Ligetvári jött a helyére. Mikler már az első 12 percben öt védést mutatott be, majd Ligetvári találatával már kettő volt az előnyünk, köszönhetően Balogh remeklésének is támadásban. Huszonhárom perc után a mieink által várt 5-1-es védekezésre váltottak az oroszok, de át tudtuk játszani, az újonc Rosta is betalált, a védekezésünk is jól zárt, majd Bóka indításból növelte előnyünket négy gólra. Uralta a mérkőzést a magyar együttes, így szünetben megérdemelten vezetett öt góllal.

Szünet után Balogh védekezésben is bennmaradt, Bókát cseréltük a rövid oldalon. Mikler továbbra is szenzációsan védett a folytatásban, Szita és Sipos is betalált, nyolc(!) gólosra hízott a magyar előny a 40. percre, az oroszok pedig időt kértek. Az utolsó negyedórára hullámvölgybe került a magyar válogatott, öt gólra zárkózott föl a házigazda, de ennél közelebb nem tudott kerülni, a mieinknél a hajrában mindenki lehetőséget kapott, végül hat találattal győzött a magyar válogatott, ami a férficsapat történetének legnagyobb különbségű sikere Oroszország ellen, egyszersmind óriási lépés a magyar csoportelsőség felé. Folytatás vasárnap Érden.

Csoknyai István, szövetségi kapitány: – Óriási gratuláció jár a fiatal csapatunknak, akik idegenben egy nagyon fontos mérkőzést nyertek. Egy ilyen mérkőzésen a kiváló kapus teljesítmény elengedhetetlen, amihez egy nagyon komoly védekezés párosult, a belső négyes védő nagyon hatékonyan megszűrte az orosz átlövőket. Támadásban is voltak szép megmozdulások, de nagyon sok ziccerünk kimaradt, de benne van a sportban egy-két hiba. Ha egy kicsit koncentráltabbak lettünk volna, lehetett volna nagyobb is a különbség, de nagyon elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel.

Olaszország-Szlovákia 26-23 (12-9)

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Oroszország 4, 3. Olaszország 2, 4. Szlovákia 0.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek