Csatlakozás

Triscsuk hat góllal járult hozzá a győzelemhez!

Friss

Triscsuk hat góllal járult hozzá a győzelemhez!

Kilenc gólos győzelmet aratott Szlovákiában a magyar női válogatott, ezzel kijutott a svédországi Európa-bajnokságra, és amennyiben vasárnap Érden legyőzi a finneket, csoportelsőként zárja a kvalifikációt.

Női Eb-selejtező, 5. csoport, 5. forduló:
SZLOVÁKIA-MAGYARORSZÁG 23-32 (12-15)
Nagymihály,V.: Nastase, Stancu (románok).

SZLOVÁKIA: Medveďová 1, Haládiková (kapusok), Bačíková, Bujnochová, Habánková 5, Horňáková 1, Klucková, Kostelná, Michnová 1, Minárčiková, Olsovska 2, Rajnohová 1, Rechtorisová 4, Školková 6, Súkenníková 2, Trochtová. Szövetségi kapitány: Dusan Poloz.

MAGYARORSZÁG: Kiss É., Janurik (kapusok), Erdősi 4, Hornyák D. 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 2, Kovács A. 1 (1), Kovacsics 1, Lukács 1, Mészáros 2, Orbán A. 2, Schatzl 3, Szekeres, Szucsánszki 3 (2), Triscsuk 6 (1), Zácsik 4.
Szövetségi kapitány: Elek Gábor, Ambros Martin.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 7/5.

Elek Gábor szövetségi kapitány:
– Sok ziccert kihagytunk az első félidőben, szünet után rendeződtünk. Kiss Évának kulcsszerepe volt abban, hogy így összeálltunk, de emellett lendületesebben is tudtunk támadni, a sok kimaradt ziccert a második félidőben gólokra váltottuk, kevesebb lett a hiba. A mentalitásunk és a morálunk döntőnek bizonyult, ezzel a hozzáállással kell vasárnapi is pályára lépnünk a finnek ellen.

Kovacsics Anikó:
– Örülök, hogy ekkora különbséggel tudtunk győzni, a második félidőben már élveztük is a játékot. Sok ziccert kihagytunk az első félidőben, de inkább a védekezéssel volt gondunk. Elfáradtak a végére a szlovákok, de Kiss Éva is rengeteget segített a beállásával. Jó morállal játszottuk le a meccset, a finnek ellen is szeretnénk megmutatni, hogy magunkhoz méltóan zárjuk le a szezont és a selejtezősorozatot.

A magyar válogatott a Janurik – Orbán, Kovács A., Kovacsics, Kisfaludy Zácsik, Erdősi hetessel kezdett, és Erdősi rögtön az első akcióból betalált, majd Orbán indításból volt eredményes, a szlovákok 0-4 után találtak be először. Ezt követően felzárkóztak a házigazdák, Triscsuk büntetőt hibázott, Skolková ellenben nagyon élt, 6-6-nál időt kért a magyar csapat. Rechtorisová jobbkezesként a jobb szélről három gólt is szerzett az első negyedórában, a mieink pedig sokat hibáztak, így a 22. percben átvette a vezetést a szlovák válogatott (10-9). A 26. percben végre visszavettük a vezetést Erdősi szép egyéni akciójából szerzett góllal, majd emberhátrányban Janurik hárított bravúrral, majd Zácsik lőtt remek gólt passzív jelzésnél, szünetre így három gólra duzzadt a magyar előny.

A második félidőt is 4-0-val kezdte a magyar csapat, Kiss Évával a kapuba, aki 8 és fél percig nem kapott gólt! Ezúttal nem tudott közelebb kerülni az ellenfél, negyedórával a vége előtt 22-14-es magyar vezetésnél kért időt Dusan Poloz. Az 50. percben tíz gólra nőtt az előnyünk, eldőlt a mérkőzés, és ezzel az is, hogy a magyar válogatott biztosan ott lesz a decemberi svédországi Európa-bajnokságon. Amennyiben a mieink vasárnap akár csak egy góllal, de legyőzik Érden Finnországot, csoportelsőként végez.

FINNORSZÁG-LENGYELORSZÁG 11-33 (3-17)

A csoport állása: 1. Magyarország 8 p (154-117), 2. Lengyelország 8 p (135-96), 3. Szlovákia 4 p (117-110), 4. Finnország 0 p (71-154)

A játéknap további eredményei:

1. csoport: Litvánia-Románia 24-34 (11-20),Fehéroroszország-Norvégia 22-32 (9-15) 2. csoport: Ukrajna-Szerbia 26-31 (12-15) 3. csoport: Bulgária-Hollandia 16-45 (8-19)
4. csoport: Szlovénia-Horvátország 24-23 (9-11).

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

FTC: váltás a jobb átlövő poszton

Szerző 2018-03-07

Átigazolási hírek

Mariama Signaté jövőre is Érden

Szerző 2018-03-07