Csatlakozás

Ujvároaban is megkezdődött a felkészülés

Friss

Ujvároaban is megkezdődött a felkészülés

Kőkemény kéthónapos munkába kezdett felnőtt együttesünk, mely ma este megkezdte nyári felkészülését a mozgalmasnak ígérkező 2016/2017-es szezonra.

Véget ért a nyári szünet felnőtt együttesünknél, melynek tagjai ma este újra munkaruhát öltöttek, hogy megkezdjék felkészülésüket a mozgalmasnak ígérkező 2016/2017-es évadra, ahol nem csak a hazai porondon kell bizonyítania a csapatnak, hanem az EHF Kupa címvédőjeként a nemzetközi mezőnyben is helyt kell állnia.

A ma este hat órakor kezdődött első közös gyakorláson egy, a tavalyihoz képest alaposan átalakított keret tagjai köszönthették egymást, hiszen az előző szezont befejező csapatból távozott Kamper Olívia, Hajtai Vanessza, Horváth Bernadett, Triffa Ágnes, Triscsuk Krisztina, Ferenczy Fruzsina és Bulath Anita is. Az érkezők oldalán is igen nagy volt a mozgás, hiszen Cifra Anita az FTC, Hornyák Bernadett a NEKA, Karnik Szabina és Kudor Kitti a DVSC, míg az egyébként dunaújvárosi nevelésű Csapó Kyra a Mosonmagyaróvár szerelését cserélte a Kohászéra.

A játékosok remek hangulatban várták az edzést, sok idejük azonban nem maradt a nyári élmények kitárgyalására, mert miután Zdravko Zovko vezetőedző is megérkezett, Szemenyei István ügyvezető köszöntötte a jelenlévőket, majd kezdetét vehette a felkészülési időszak első közös gyakorlása, melyről egyébként igazoltan hiányzott a közelmúltban véget ért junior világbajnokságon szereplő Gindeli Panna, valamint két ifjúsági válogatottunk, Hornyák Bernadett és Klujber Katrin is.

Radulovics Bojana szakmai igazgatótól azt kérdeztük, milyennek tartja a csapat összetételét, s mi az, amit elvár az együttes tagjaitól az új idényben.

– Mivel a magyar mezőnyből nem tudtuk megoldani teljesen a balátlövő poszt betöltését, ezért hosszú idő után újra van egy légiósunk. Camilával egyéves szerződést kötöttünk, támadásban és védekezésben is segíthet együttesünknek, s az érkezésével még nagyobb verseny lesz a balátlövő posztért, ami csak a hasznunkra válhat. Figyeltem a lányokat a nyári szünet előtti utolsó edzéseken, úgy érzem, hogy egy jó szemléletű csapatot sikerült összehoznunk az idei szezonra. Akiket igazoltunk, szeretnek dolgozni, ahogy megismertem őket, biztos vagyok abban, mindent el fognak követni azért, hogy jól szerepeljünk. Jó érzésekkel vágunk neki az idei szezonnak, s nagyon bízom abban, hogy ez egy jó kis társaság lesz. Az idén sok csapat megerősödött, komoly változások voltak a mezőnyben, így kemény bajnokságra számítok, de mi szeretjük a kihívásokat, s bár tippelgetésbe egyelőre még nem mennék bele, úgy gondolom, hogy idén is meghatározó tagjai leszünk a bajnokságnak – árulta el a Kohász kézilabdázóinak szakmai igazgatója.

Vezetőedzőnk, Zdravko Zovko is nagyon várta már a közös munka kezdetét, s a tőle megszokott vehemenciával vázolta az együttes tagjainak az első edzés pontos programját, majd minket is tájékoztatott arról, hogy mi vár a csapatra a felkészülési időszakban.

Az első egy-két hét elsősorban a kondíció és az állóképesség fejlesztéséről szól majd. Sokat fogunk súlyzózni, futni, ezeket főleg délelőttönként, míg a délutáni edzéseken olykor azért már a labdával is találkoznak majd a lányok. A harmadik héttől elkezdjük az edzőmérkőzéseket, melyekből nem lesz hiány, hiszen összesen tizennyolc felkészülési találkozót játszunk a bajnokság kezdetéig. Ez nagyon megterhelő lesz, ám az elmúlt szezonhoz képest igen sok volt a változás a keretben, így minél több meccsre lesz szükségünk ahhoz, hogy a lehető legjobban összeszokjanak az együttes tagjai – vázolta fel röviden a következő két hónap programját és terveit szakvezetőnk.
(DKKA)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13