Csatlakozás

Újvárosi kívánságok

Friss

Újvárosi kívánságok

György László, felnőtt csapat vezetőedző: – Mint minden szezon, úgy az előttünk lévő is nehéznek ígérkezik. Csapatunk átalakult az előző bajnoksághoz képest, ráadásul az egyébként nagyon jól sikerült dániai edzőtáborunkban elveszítettük egyik legfontosabb játékosunkat, Camila Micijevicet, akinek a kiválásával még nehezebb feladat vár ránk az új szezonban. Ennek ellenére nincs megállás, nagyon keményen dolgozunk tovább, s emiatt most mindenkinek még egy kicsivel többet kell hozzáadnia a tudásából a közöshöz, még többet kell tennünk egymásért. Persze a szezon hosszú még nagyon, bármi történhet a pályán, éppen ezért nem is tűztünk ki pontos helyezést az együttes elé, hanem a középmezőnyt céloznánk meg úgy, hogy a feltörekvő fiataloknak lehetőséget adjunk, hogy ők a bajnokságban még többet fejlődjenek. Emellett fontos az is, hogy a potenciális vetélytársainkkal jó, kemény csatákat vívjunk, felkészüljünk taktikailag, s nemcsak egyénenként, fizikálisan, hanem taktikailag is többek legyünk egy év múlva, s a szezon végén el lehessen mondani, hogy játékosaink fizikálisan, mentálisan és játéktudásban is előre tudtak lépni.

Imre Vilmos, sportigazgató: – Az idei célunk az, hogy minél több fiatalnak adjunk egy picit feljebb játéklehetőséget és az a célunk, hogy az itt kapott lehetőséggel éljenek is ezek a fiatalok. Itt most nemcsak az első csapatról beszélünk, hanem az egész DKKA-ról. Szerethető közösséget, szerethető csapatot szeretnénk építeni, s azt, hogy a szezon végére a nézőszámon is látszódjon az, hogy milyen munkát végzünk. Amikor fiatalok, s minél több saját nevelésű fiatal játszik a csapatban, annak húzóereje van, ezért elsősorban ezt várom ettől a szezontól. Eredményben, helyezésben nem akarunk még gondolkozni, nyilván az első csapatot nézve szeretnénk, ha stabilan a középmezőnyben végeznénk, s minél több olyan mérkőzést játszani, melyeken száz százalékosan mindent megteszünk azért, hogy a legjobb eredményt érjük el. Azt látni kell, hogy nehéz szezon előtt állunk, a bajnokságunk szerintem Európa legerősebb pontvadászata, ellenfeleink nagyon erős külföldi játékosokkal erősítettek, ezzel nem akarjuk, nem tudjuk felvenni a versenyt, mert továbbra is a magyar fiatalokban gondolkodunk. Keressük a tehetségeket, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy hosszú folyamat, ugyanakkor már most is van öt-hat olyan fiatal játékosunk, akik pályára léphetnek az NB I-ben, s hiszem, hogy őket beépítve egy szerethető, elsősorban magyar játékosokra épülő csapatot tudunk építeni. Abba a hibába azonban nem szabad beleesnünk, hogy mindenáron hajszoljuk az eredményeket, hozzuk ki magunkból a maximumot minden mérkőzésen, de ha egy jobb, erősebb csapattól kikapunk, akkor is emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról, s annak tudatában, hogy fiataljaink ebből is tanulhattak. Nyilván ezt nem lesz egyszerű elviselni vezetőként, szakemberekként, de azt gondolom, hogy lesznek így is szép eredményeink az idei szezonban.

Radulovics Bojana, szakmai vezető: – Úgy látom, hogy az idei szezonra egy nagyon jó szellemiségű, fiatal csapat jött össze Dunaújvárosban. Camila Micijevic sérülése érzékenyen érint minket, ráadásul a többi magyar csapat nagyon jó külföldi játékosokkal erősített, így nem vár ránk könnyű szezon, ám én ezzel együtt is bizakodó vagyok. Nagyon fontos lesz, hogy csapatunk tagjai minden mérkőzésen igyekezzenek kihozni magukból a maximumot, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. Nem akarunk terhet rakni a csapatra, ezért nem gondolkodunk helyezésben, küzdeni, harcolni kell minden mérkőzésen, keményen dolgozni az edzéseken, s ennek meglesz majd a jutalma. Mivel játékosaink fiatalok, sok múlik majd azon, hogy mennyire lesz hullámzó a teljesítményük, de biztos vagyok abban is, hogy rengeteget fognak fejlődni a szezon alatt, amiből csak profitálhatunk. A junior világbajnokság megmutatta, hogy mekkora szerepe van a jó eredmény elérésében a közönség támogatásának, ezért arra kérem szurkolóinkat, hogy álljanak akadémiánk mellé, s minél többen segítsék ezt a fiatal csapatot abban, hogy a maximumot tudja kihozni magából az előttünk álló szezonban is.

(Dunaujváros)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Friss

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Vissza Gyöngyösre

Szerző 2019-06-27

Átigazolási hírek

Világbajnok érkezett Siófokra

Szerző 2019-06-27

Átigazolási hírek

Új színekben

Szerző 2019-06-10